De Sancerre wijn van Fernand Girard uit de Loire behoort al jaren tot één van de beste van de streek, iets wat erg zeldzaam is. Wat is het geheim? Fernand, zijn vrouw Monique en hun zoon Alain schuilen achter het succes van deze wijnen. Sinds 2009 wordt de zaak geleid door Alain die nu 12 hectare aan wijngaard beheert, verdeeld over verschillende locaties in AOC Sancerre en in hoogte variërend tussen 200 en 400 meter. Een gedeelte in het westen van de appellation met een ondergrond van klei en kalkmergel (Terres Blanches), een gedeelte rond Sancerre met de beroemde flint (vuursteen, silex, kiezel) en een gedeelte ertussen met vooral kalksteen (Les Caillottes). Alleen de Sauvignon Blanc druiven van de allerbeste liggingen vinifieert en bottelt hij onder zijn eigen label. Fernand Girard Sancerre In de kelder vinifieert Alain Girard met de modernste technologieën: pneumatische pers, roestvrij stalen tanks, temperatuurcontrole tijdens de gisting, airconditioning tijdens de rijping en
Sancerre staat al decennia bekend als een van de grote witte wijnen van Frankrijk. Deze uitmuntende Sauvignon Blanc uit de Loire bevestigt die status met verve. Afkomstig van een ...
Meer over deze wijn
Als je aan de beroemde sauvignon blanc wijnen uit de Loire vallei denkt, dan komen Sancerre en Pouilly-Fumé als eerste bij je op. Menetou-Salon is een minder bekende appellatie, maar ...
Meer over deze wijn
De Loire appellatie Sancerre wordt samen met buurman Pouilly-Fumé gezien als de bakermat van sauvignon blanc. Zeer verfijnd, en een ideaal klassiek aperitief. Tegelijkertijd gastronomisch ...
Meer over deze wijn
Sancerre is een van de beroemdste wijngebieden van Frankrijk, geroemd om zijn loepzuivere Sauvignon Blanc met een onmiskenbare mineraliteit. Deze 'Cuvée Prestige' van Domaine ...
Meer over deze wijn
Weelderige Pomerol uit rijk jaar van het beroemde Château Clinet. Krachtig, verleidelijk en fluweelzacht met diepte en complexiteit. Deze kerst al heerlijk! ...
Meer over deze wijn
Een paar jaar geleden stonden zes Governo's op de proeftafel die het blind moesten opnemen tegen de Amarones, Ripasso's en Appassimento's. De grote verrassing van deze proeverij bleek ...
Meer over deze wijn
Wat is Appassimento eigenlijk? Het is een speciale manier van wijn maken waarbij de druiven pas op het allerlaatste moment worden geplukt. De handgeplukte trossen worden vervolgens gedroogd ...
Meer over deze wijn
Midnight Fever is hét fruitige feestnummer van de zomer. Licht, frivool en boordevol rood fruit. Slechts 11% alcohol, dus je schenkt 'm gewoon nog eens in. ...
Meer over deze wijn