Siciliaanse wijn biedt waar voor uw geld: toegankelijke Italiaanse wijn met een eigentijdse twist en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Inheemse druivenrassen als Pinot Grigio, Catarratto, Grillo, Inzolia, Nero d'Avola en Nerello Mascalese genieten hier van het overvloedige aantal zonuren en de positieve invloeden van de vulkanische gronden die te danken zijn aan de Etna. De inheemse Inzolia Inzolia is een inheems Italiaans druivenras dat zowel op Sicilië als in Toscane groeit. In Toscane staat deze druif ook wel bekend als Ansonica. Met name op Sicilië worden er knisperfrisse droge witte wijnen van gemaakt, zowel in blends als op zichzelf in een zogenoemde 'monocépage'. Inzolia geeft licht aromatische wijnen, vol citrus en soms een vleugje kruidigheid. De druif is met name bekend geworden door Marsala. Een versterkte (mild zoete) wijn die veelal in het westen van Sicilië wordt gemaakt van druiven als Catarratto, Grillo en Inzolia.
Het zonovergoten Sicilië is één van de grootste wijnstreken van Italië en kent op het gebied van wijn een eeuwenlange geschiedenis. Verschillende volkeren hebben hier geregeerd: van de ...
Meer over deze wijn
Lucido is een witte wijndruif die voornamelijk wordt verbouwd op Sicilië, het grootste eiland van Italië. De druif is ook bekend onder de naam Catarratto, die misschien wat bekender is, ...
Meer over deze wijn
Verkwikkend, fris en vol smaak: deze Siciliaanse Vermentino wordt jouw nieuwe favoriet. Zachte perzik, citrus en bloemen maken van elke slok een feestje. ...
Meer over deze wijn
Alsof een sappige witte perzik vergat zich af te drogen na een duik in de Middellandse zee, zo kun je deze knisperfrisse, loepzuivere Pinot Grigio uit Sicilië het beste beschrijven. Rank-ziltig en sappig-rijp tegelijk!
Meer over deze wijn
Weelderige Pomerol uit rijk jaar van het beroemde Château Clinet. Krachtig, verleidelijk en fluweelzacht met diepte en complexiteit. Deze kerst al heerlijk! ...
Meer over deze wijn
Midnight Fever is hét fruitige feestnummer van de zomer. Licht, frivool en boordevol rood fruit. Slechts 11% alcohol, dus je schenkt 'm gewoon nog eens in. ...
Meer over deze wijn
Wat is Appassimento eigenlijk? Het is een speciale manier van wijn maken waarbij de druiven pas op het allerlaatste moment worden geplukt. De handgeplukte trossen worden vervolgens gedroogd ...
Meer over deze wijn
Een paar jaar geleden stonden zes Governo's op de proeftafel die het blind moesten opnemen tegen de Amarones, Ripasso's en Appassimento's. De grote verrassing van deze proeverij bleek ...
Meer over deze wijn