Siciliaanse wijn biedt waar voor uw geld: toegankelijke Italiaanse wijn met een eigentijdse twist en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Inheemse druivenrassen als Pinot Grigio, Catarratto, Grillo, Inzolia, Nero d'Avola en Nerello Mascalese genieten hier van het overvloedige aantal zonuren en de positieve invloeden van de vulkanische gronden die te danken zijn aan de Etna. De inheemse Inzolia Inzolia is een inheems Italiaans druivenras dat zowel op Sicilië als in Toscane groeit. In Toscane staat deze druif ook wel bekend als Ansonica. Met name op Sicilië worden er knisperfrisse droge witte wijnen van gemaakt, zowel in blends als op zichzelf in een zogenoemde 'monocépage'. Inzolia geeft licht aromatische wijnen, vol citrus en soms een vleugje kruidigheid. De druif is met name bekend geworden door Marsala. Een versterkte (mild zoete) wijn die veelal in het westen van Sicilië wordt gemaakt van druiven als Catarratto, Grillo en Inzolia.
Deze Nerello Mascalese wordt de koningin van Sicilië genoemd. Want alles aan deze Italiaanse rode wijn is satijnzacht met een majestueus verfijnde luxe (van ceder, vanille en mokka) naast ...
Meer over deze wijn
De vaak gehoorde kritiek dat Pinot Grigio wel lekker wegdrinkt, maar weinig karakter heeft, gaat niet op voor deze uitbundig frisse Rosatti Pinot Grigio uit Sicilië. Pinot Grigio is een ...
Meer over deze wijn
Het Italiaanse eiland Sicilië staat bekend om zijn vulkanische gronden. Een geschenk van de Etna. Vulkanische grond staat bekend om zijn vruchtbaarheid, maar levert natuurlijk ook gevaar op; ...
Meer over deze wijn
Het zonovergoten Sicilië is één van de grootste wijnstreken van Italië en kent op het gebied van wijn een eeuwenlange geschiedenis. Verschillende volkeren hebben hier geregeerd: van de ...
Meer over deze wijn
Wat is Appassimento eigenlijk? Het is een speciale manier van wijn maken waarbij de druiven pas op het allerlaatste moment worden geplukt. De handgeplukte trossen worden vervolgens gedroogd ...
Meer over deze wijn
Ontdek de zonovergoten charme van deze met goud bekroonde Tempranillo uit Spanje van het prijswinnende Bodegas Fernando Castro. Bacosol combineert het beste van wijngod Bacchus (Baco) en de ...
Meer over deze wijn
Château Le Mayne is kwalitatief naar grote hoogte gebracht door oud-eigenaar Stéphan von Neipperg die ook beroemde Saint-Émilion 1er Grands Crus Classés als Châteaux Canon La Gaffelière en ...
Meer over deze wijn
Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van Monbellezio in de Benelux, voorheen Montebello, werd er destijds een speciale Black Label Cuvée geselecteerd van de rijkste druiven van de oogst. ...
Meer over deze wijn