Als je van een krachtige wijn met een zachte structuur houdt, moet je deze eens proberen. Met kers, framboos en vanille. Lekker bij vlees en pittige kaas. Malbec is de specialiteit van Mendoza. Hoewel het van oorsprong een Franse druif is, hoort hij nu helemaal bij Argentinie. Hij rijpt daar beter waardoor de wijn intensere aromas krijgt en een zachtere structuur. In deze Tilia kom je aromas van kersen en bramenjam tegen en ook een spoor van viooltjes en wat vanille. Het is een mollige wijn, eentje om rustig voor te gaan zitten. Hij past goed bij gerechten waarin iets fruitigs voorkomt. Bijvoorbeeld eendenborst met kersensaus en wild met cranberrycompote. Doordat hij in je mond zacht aanvoelt, kun je hem ook gerust zo drinken, als late-avondwijn.
In de wijngaarden rondom de plaats Asti wordt veel moscato verbouwd. Daarvan wordt deze lichtzoete, mousserende gemaakt met de smaak van rijpe druiven. Lekkere wijn om in de zon van te ...
Meer over deze wijn
Chique dinerwijn. Krachtig, maar niet zwaar en daardoor heel geschikt voor bij rood vlees en wild. Montepulciano ligt zuidelijker dan Chianti. Het is er beduidend warmer en dat proef je in ...
Meer over deze wijn
Dit is een lichtzoete Gluhwein voor gezellige, winterse momenten. Met de warme van kaneel en sinaasappel. Lekker om op te warmen en te drinken bij speculaas of oliebollen. ...
Meer over deze wijn