Zachte rose met de zomerse smaak van rijpe aardbei en rode kers en een hint van specerijen. Past bij allerhande hapjes, ook bij oosterse. Achter het wijnmerk Lindemans zit een mooi verhaal. De oprichter was een arts, Dr Henry J. Lindeman. Net na zijn afstuderen verliet hij het Londense St. Bartholomews Hospital om door Europa te reizen. Het mediterrane leven met olijfolie en lekkere wijnen beviel hem goed en hij vond dat bewoners rondom de Middellandse zee er een stuk gezonder uitzagen dan zijn bleke landgenoten in Londen. In 184 verhuisde de avontuurlijke arts met zijn vrouw Eliza naar Australie. In zijn plattelandspraktijk schrok hij van de slechte gezondheid van de kolonisten. Wijn, dacht hij, zou helend kunnen werken. Daarom plantte hij in 1843 zijn eerste druiven in Cawarra in Hunter Valley, maakte er wijn van en schreef die voor aan zijn patienten. Wat ooit was bedoeld als geneesmiddel is nu een middel om lekker van te genieten.
Dit is een lichtzoete Gluhwein voor gezellige, winterse momenten. Met de warme van kaneel en sinaasappel. Lekker om op te warmen en te drinken bij speculaas of oliebollen. ...
Meer over deze wijn
In de wijngaarden rondom de plaats Asti wordt veel moscato verbouwd. Daarvan wordt deze lichtzoete, mousserende gemaakt met de smaak van rijpe druiven. Lekkere wijn om in de zon van te ...
Meer over deze wijn
Met deze strakdroge, sprankelende champagne brut begin je elk diner in stijl. Heel feestelijk als glas op zich en een aanrader bij lichte voorgerechten met vis. Diane de Frion is een ...
Meer over deze wijn