Fijn aan deze Pinot Grigio is dat hij licht overkomt en body heeft. Dus kun je m zo drinken en goed met iets mediterraans als pasta met pesto combineren. Marchese Piero Antinori is een grootheid in de Italiaanse en internationale wijnwereld. In de jaren 7 gold hij als rebel toen hij Franse druivenrassen als cabernet sauvignon en merlot in Toscane aanplantte. Omdat zijn wijnen niet voldeden aan de eisen van de wijnwet kregen ze de eenvoudigste aanduiding van vino da tavola. Wijnliefhebbers hadden snel in de gaten dat deze tafelwijntjes topwijnen bleken te zijn. Na jaren strijden werden de regels aangepast, dankzij Antinori. De innovatieve marchese zelf zit allang op een ander spoor. Hij is, samen met zijn drie dochters, al jaren druk met het herontdekken van vergeten Italiaanse druiven als aglianico en fiano en hoe je daar de beste wijnen van maakt. Want dat is altijd het doel bij de Antinoris: verrukkelijke wijn produceren, op alle niveaus.
Fruitige bordeaux met precies dat beetje bite waardoor hij lekker is voor zo en om bij te eten. Past echt bij alles, van geroosterde ribeye tot vegetarische lasagne. Aanrader voor bij de borrelplank.
Meer over deze wijn
In de wijngaarden rondom de plaats Asti wordt veel moscato verbouwd. Daarvan wordt deze lichtzoete, mousserende gemaakt met de smaak van rijpe druiven. Lekkere wijn om in de zon van te ...
Meer over deze wijn
Altijd lekker, zon lichte witte wijn met de friszoete smaak van rijpe muskaatdruif. Om zomaar van te genieten. Sinds kort vind je in het wijnschap deze nieuwe wijnlijn, die speciaal voor de ...
Meer over deze wijn
Deze zachte wijn heeft de volle smaak van rijpe mango en vanille. Lekker voor zo, bij curry en pittige, romige kaas. Deze volle, bijna romige Chardonnay komt uit de Languedoc, het zuiden van ...
Meer over deze wijn