Fijn aan deze Pinot Grigio is dat hij licht overkomt en body heeft. Dus kun je m zo drinken en goed met iets mediterraans als pasta met pesto combineren. Marchese Piero Antinori is een grootheid in de Italiaanse en internationale wijnwereld. In de jaren 7 gold hij als rebel toen hij Franse druivenrassen als cabernet sauvignon en merlot in Toscane aanplantte. Omdat zijn wijnen niet voldeden aan de eisen van de wijnwet kregen ze de eenvoudigste aanduiding van vino da tavola. Wijnliefhebbers hadden snel in de gaten dat deze tafelwijntjes topwijnen bleken te zijn. Na jaren strijden werden de regels aangepast, dankzij Antinori. De innovatieve marchese zelf zit allang op een ander spoor. Hij is, samen met zijn drie dochters, al jaren druk met het herontdekken van vergeten Italiaanse druiven als aglianico en fiano en hoe je daar de beste wijnen van maakt. Want dat is altijd het doel bij de Antinoris: verrukkelijke wijn produceren, op alle niveaus.
Dit is een lichtzoete Gluhwein voor gezellige, winterse momenten. Met de warme van kaneel en sinaasappel. Lekker om op te warmen en te drinken bij speculaas of oliebollen. ...
Meer over deze wijn
In de wijngaarden rondom de plaats Asti wordt veel moscato verbouwd. Daarvan wordt deze lichtzoete, mousserende gemaakt met de smaak van rijpe druiven. Lekkere wijn om in de zon van te ...
Meer over deze wijn
Bij Felix Solis vroegen ze aan hun wijnmakers om helemaal los te gaan. Vergeet de regels en maak wat je wilt. Een wijn die je zelf het liefste drinkt. Het resultaat is Mucho Más. Een ...
Meer over deze wijn