Typerend voor Chardonnay uit de Maconnais, het zuiden van de Bourgogne, is de ronde, romige smaak met een vleug fruitige frisheid. Lekker voor zo en aan tafel. Het huis Antonin Rodet produceert al sinds 1875 wijnen in de Bourgogne. Oprichter Antoine kwam zelf uit het zuidelijke deel van de Bourgogne, de Cote Chalonnaise, maar verwierf door zijn huwelijk ook land elders in de streek. Daardoor kom je nu overal in de Bourgogne de naam Antonin Rodet tegen, van Chablis in het noorden tot Saint-Veran in de Maconnais. Le Clos Rodin, het hoofdkwartier met kelders en proefruimte, ligt in het hart van de plaats Mercurey en is open voor publiek. Ceck www.rodet.com voor bezoektijden.
Fruitige bordeaux met precies dat beetje bite waardoor hij lekker is voor zo en om bij te eten. Past echt bij alles, van geroosterde ribeye tot vegetarische lasagne. Aanrader voor bij de borrelplank.
Meer over deze wijn
In de wijngaarden rondom de plaats Asti wordt veel moscato verbouwd. Daarvan wordt deze lichtzoete, mousserende gemaakt met de smaak van rijpe druiven. Lekkere wijn om in de zon van te ...
Meer over deze wijn
Altijd lekker, zon lichte witte wijn met de friszoete smaak van rijpe muskaatdruif. Om zomaar van te genieten. Sinds kort vind je in het wijnschap deze nieuwe wijnlijn, die speciaal voor de ...
Meer over deze wijn
Deze zachte wijn heeft de volle smaak van rijpe mango en vanille. Lekker voor zo, bij curry en pittige, romige kaas. Deze volle, bijna romige Chardonnay komt uit de Languedoc, het zuiden van ...
Meer over deze wijn