Ervaar Onze Verleidelijke Ripasso: Intens en Vol van Smaak
Onze Ripasso wijn wordt met zorg geproduceerd, beginnend met een zachte persing en vinificatie in rode wijn met de ondergedompelde kap methode, bij een gecontroleerde temperatuur van 20-22°C. We passen de traditionele Ripasso techniek toe, waarbij de Valpolicella wijn een tweede keer fermenteert en macereert met de residuen van Amarone druivenschillen gedurende een week. Deze druivenschillen zijn afkomstig van dezelfde oogst, maar worden eerst gedroogd.
Onze wijn rijpt vervolgens 14 maanden in Franse eikenhouten barriques en wordt gebotteld met een steriele lijn en een vacuümsysteem voor de kurk. Na botteling rijpt de wijn nog ongeveer 6 maanden op fles.
Samenstelling en Kenmerken
Kleur: Intens paarsrood
Bouquet: Aroma's van amarena kersen, zwarte kersen, pruimen, peper en kaneel, licht kruidig
Smaak: Zeer elegant en fluweelzacht, met een perfecte balans tussen fruitige en kruidige tonen die harmonieus samensmelten en een oneindigheid aan verschillende smaken achterlaten. Harmonieus en persistent.
Ontdek de rijke smaken en diepte van onze Ripasso, een perfecte keuze voor elke gelegenheid waarbij je wilt genieten van een wijn die zowel verleidelijk als complex is.
Het verschil tussen de 'gewone' Ripasso en de Ripasso Superiore van Pagus Bisano is 6 maanden extra houtrijping. De normale Ripasso rijpt namelijk 12 maanden op hout en de Superiore 18 ...
Meer over deze wijn
Diepe robijn rode kleur. Warme geur van wilde bessen, zoethout en bloesem. Een iets zoete aanzet, rijp fruit, koekkruiden en zoethout. Zachte tannine structuur en een zeer lange afdronk. ...
Meer over deze wijn
De Ripassa is het kleine broertje van het vlaggenschip van de streek, de Amarone. Men bedacht dit concept toen door de grote vraag naar Amarone de prijzen van deze wijn de pan uit rezen. ...
Meer over deze wijn
Ripasso betekent ‘opnieuw gepasseerd’. Een Ripasso wordt gemaakt door een Valpolicella wijn twee keer te vergisten en bij de tweede keer door de gedroogde druivenschillen van de Amarone ...
Meer over deze wijn
Selectie van één van de oudste wijngaarden. Kruisbes en groene vijgen met sporen van paprika.In de mond erg fris met intense aroma’s en aanhoudende afdronk. ...
Meer over deze wijn
Deze 10 jaar oude port wordt gemaakt van Touriga Franca, Tinta Roriz, Tinta Barroca, Tinto Cão en andere traditionele druivensoorten uit de regio Douro. Feuerheerd's 10 Year Old Tawny Port ...
Meer over deze wijn
De Ormonde "Chip Off The Old Block" Chenin blanc is een enkele wijngaardwijn, die het beste terroir van Ormonde weerspiegelt en de oudste wijngaarden presenteert. Frisse mineraliteit op de ...
Meer over deze wijn
Helder strogeel met een lichte groene tint. Intens en elegant bloemig aroma met tonen van appel, citroen en grapefruit.
Lekker als aperitief of in combinatie met kaas. ...
Meer over deze wijn