Ervaar Onze Verleidelijke Ripasso: Intens en Vol van Smaak
Onze Ripasso wijn wordt met zorg geproduceerd, beginnend met een zachte persing en vinificatie in rode wijn met de ondergedompelde kap methode, bij een gecontroleerde temperatuur van 20-22°C. We passen de traditionele Ripasso techniek toe, waarbij de Valpolicella wijn een tweede keer fermenteert en macereert met de residuen van Amarone druivenschillen gedurende een week. Deze druivenschillen zijn afkomstig van dezelfde oogst, maar worden eerst gedroogd.
Onze wijn rijpt vervolgens 14 maanden in Franse eikenhouten barriques en wordt gebotteld met een steriele lijn en een vacuümsysteem voor de kurk. Na botteling rijpt de wijn nog ongeveer 6 maanden op fles.
Samenstelling en Kenmerken
Kleur: Intens paarsrood
Bouquet: Aroma's van amarena kersen, zwarte kersen, pruimen, peper en kaneel, licht kruidig
Smaak: Zeer elegant en fluweelzacht, met een perfecte balans tussen fruitige en kruidige tonen die harmonieus samensmelten en een oneindigheid aan verschillende smaken achterlaten. Harmonieus en persistent.
Ontdek de rijke smaken en diepte van onze Ripasso, een perfecte keuze voor elke gelegenheid waarbij je wilt genieten van een wijn die zowel verleidelijk als complex is.
Het verschil tussen de 'gewone' Ripasso en de Ripasso Superiore van Pagus Bisano is 6 maanden extra houtrijping. De normale Ripasso rijpt namelijk 12 maanden op hout en de Superiore 18 ...
Meer over deze wijn
Ripasso betekent ‘opnieuw gepasseerd’. Een Ripasso wordt gemaakt door een Valpolicella wijn twee keer te vergisten en bij de tweede keer door de gedroogde druivenschillen van de Amarone ...
Meer over deze wijn
115 Vivunt Valpolicella Ripasso Superiore 0.75L nu voor slechts €0,-. Karakteristiek de bittere kersen aangevuld met het wat krentachtige zoet vanwege de ripassotechniek, het werken met ...
Meer over deze wijn
De basis Valpolicella wijn krijgt een tweede vergisting op de schillen van de Amarone-druiven. Dit her-passeren van de wijn noemen ze: Ripasso. Krachtig met kersen, bramen en vanille. Alcoholpercentage: 14%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Deze wijn bestaat voor 100% uit Shiraz. De vergisting vindt plaats in roestvrijstalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur. De wijn laat men vervolgens gedurende 4 maanden rijpen in ...
Meer over deze wijn
Een karmijnrode kleur met in de geur zeer kruidige, wat aardse tonen kenmerkend voor de Pinotage druif. De smaak is rijp en krachtig met mooie hout tonen en een prettige afdronk die lang nablijft.
Meer over deze wijn
Deze Primitivo di Manduria Riserva is gemaakt van 100% Primitivo druiven, afkomstig uit Puglia. De druiven worden handmatig geplukt. De wijn rijpt 12 maanden in houten vaten en de ...
Meer over deze wijn
Deze Appassimento is gemaakt van 100% Negroamaro Passito druiven. De druiven worden drie weken lang gedroogd op de wijnstokken en worden met de hand geplukt. Daarna volgt de maceratie op de ...
Meer over deze wijn