Deze lichte (11,5%) Soave heeft de frisse, milde smaak van gele appel en citrus met daarbij een aangenaam bittertje van amandel. Typisch Italiaans, en net even anders. Deze lichte, verfrissende wijn vol met aromas van appel, citrus en amandel is perfect om in de zon van te genieten en met lichte, zomerse gerechten te combineren. Hij bestaat voor 1% uit garganega-druiven die in en rondom Soave, een plaatsje niet ver van het Gardameer, groeien. De druiven komen van tientallen boeren die over kleine wijngaarden beschikken. Zij verkopen hun oogst aan de Cantina di Soave, die er deze wijn van maakt. De Cantina di Soave werd al in 1898 opgericht en heeft een lange, hechte relatie met de families die de druiven leveren. Cadis Soave is daardoor een wijn van iedereen en hoort helemaal bij de streek. Van Cantina di Soave hebben we ook een zachte, volle rode wijn in het assortiment, de Valpolicella Ripasso.
Dit is een lichtzoete Gluhwein voor gezellige, winterse momenten. Met de warme van kaneel en sinaasappel. Lekker om op te warmen en te drinken bij speculaas of oliebollen. ...
Meer over deze wijn
In de wijngaarden rondom de plaats Asti wordt veel moscato verbouwd. Daarvan wordt deze lichtzoete, mousserende gemaakt met de smaak van rijpe druiven. Lekkere wijn om in de zon van te ...
Meer over deze wijn
Bij Felix Solis vroegen ze aan hun wijnmakers om helemaal los te gaan. Vergeet de regels en maak wat je wilt. Een wijn die je zelf het liefste drinkt. Het resultaat is Mucho Más. Een ...
Meer over deze wijn