Deze lichte (11,5%) Soave heeft de frisse, milde smaak van gele appel en citrus met daarbij een aangenaam bittertje van amandel. Typisch Italiaans, en net even anders. Deze lichte, verfrissende wijn vol met aromas van appel, citrus en amandel is perfect om in de zon van te genieten en met lichte, zomerse gerechten te combineren. Hij bestaat voor 1% uit garganega-druiven die in en rondom Soave, een plaatsje niet ver van het Gardameer, groeien. De druiven komen van tientallen boeren die over kleine wijngaarden beschikken. Zij verkopen hun oogst aan de Cantina di Soave, die er deze wijn van maakt. De Cantina di Soave werd al in 1898 opgericht en heeft een lange, hechte relatie met de families die de druiven leveren. Cadis Soave is daardoor een wijn van iedereen en hoort helemaal bij de streek. Van Cantina di Soave hebben we ook een zachte, volle rode wijn in het assortiment, de Valpolicella Ripasso.
Fruitige bordeaux met precies dat beetje bite waardoor hij lekker is voor zo en om bij te eten. Past echt bij alles, van geroosterde ribeye tot vegetarische lasagne. Aanrader voor bij de borrelplank.
Meer over deze wijn
In de wijngaarden rondom de plaats Asti wordt veel moscato verbouwd. Daarvan wordt deze lichtzoete, mousserende gemaakt met de smaak van rijpe druiven. Lekkere wijn om in de zon van te ...
Meer over deze wijn
Altijd lekker, zon lichte witte wijn met de friszoete smaak van rijpe muskaatdruif. Om zomaar van te genieten. Sinds kort vind je in het wijnschap deze nieuwe wijnlijn, die speciaal voor de ...
Meer over deze wijn
Deze zachte wijn heeft de volle smaak van rijpe mango en vanille. Lekker voor zo, bij curry en pittige, romige kaas. Deze volle, bijna romige Chardonnay komt uit de Languedoc, het zuiden van ...
Meer over deze wijn