Een subtiel zoete champagne van het geliefde huis Jacquart. Met een heldere, bleekgele kleur. Allemaal spannende geuren: exotisch fruit (mango), gedroogde abrikoos, bloemen (rozen), hazelnoten en amandelen, maar ook honing, biscuit en vers brood. De wijn drinkt heerlijk soepel. Hij is zacht, zoet en heeft een fijne, complexe afdronk.
Deze champagne schenk je aan het einde van een diner. Hij past perfect bij cake en taartjes, met vruchten (appels, abrikozen), maar ook bij romige, niet al te zoete desserts. Het liefst friszoet. Immers, de champagne dient net zo zoet of zoeter te zijn dan het gerecht dat je erbij serveert. Een andere optie is de wijn te schenken bij gerechten die wat vetter of pittig zijn.
Overige informatie:
Tijdens één van de laatste stappen van het productieproces van champagnes wordt de zogenaamde ‘liqueur d’expédition’ aan de wijn toegevoegd. Hierin is een bepaalde hoeveelheid suiker opgelost. Bij demi-sec is dit 35-50 gram suiker per liter waardoor de champagne subtiel zoet wordt.
Geen bekende naam, maar wel een goede champagne die bekend staat om zijn prijskwaliteit-verhouding. Feestelijk aperitief met de geur van acacia, brioche en gele appel. Alcoholpercentage: 12%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Deze fantastische Champagne van het beroemde huis Georges Clement komt uit het hart van de Champagne. De kelders van het wijnhuis liggen 20 meter onder de grond in krijtrotsen. De perfecte ...
Meer over deze wijn
Een feestelijke champagne van het beroemde huis Jacquart. Deze Brut Mosaïque is sprankelend van kleur. In de geur frisse peer, vijgen, amandel en bloesem. Even het glas walsen en er komen ...
Meer over deze wijn
Moët Ice Impérial is de een champagne gemaakt om te drinken met ijs! Een nieuw soort Champagne ervaring! Maar wel met de onderscheidende stijl van Moët & Chandon.
De champagne heeft een ...
Meer over deze wijn
Een heerlijke zoete witte wijn gemaakt naar voorbeeld van de Chinese Chefoo wijn. Een melange van zoete Europese wijnen, aangevuld met extra zoete most maken deze wijn heerlijk ...
Meer over deze wijn
De druiven voor deze wijn worden midden oktober met de hand geplukt. De wijn is robijn rood van kleur. Hij heeft krachtige en fruitige aroma’s en specerijen waaronder vanille. Goed ...
Meer over deze wijn
Bij de nieuwe Chileense indeling op terroir is de wijngaard rond de oude bodega in Angostura ingedeeld bij het terroir onder invloed van de Andes, dus als 'Gran Terroir de los Andes'. Dit ...
Meer over deze wijn