Stevige, complexe dinerwijn die zachter gaat smaken als je hem combineert met gebraden vlees en wild. In de Bordeaux ligt Saint-Emilion. De naam staat voor het prachtige oude stadje, het wijngebied bij de stad en de wijn zelf. Rondom de stad ligt een aantal dorpen die op hun etiket achter de naam van hun eigen dorp ook de aanduiding Saint-Emilion mogen vermelden. Daarmee wordt aangegeven dat ze in stijl veel op Saint-Emilion lijken, maar niet uit de stad zelf omen. Een van deze zogenaamde satellieten is Lussac en daar ligt Chateau La Marzenac. Net zoals veel Saint-Emilions bestaat La Marzenac uit merlot en cabernet franc. Hij is opvallend vol en zacht.
In de wijngaarden rondom de plaats Asti wordt veel moscato verbouwd. Daarvan wordt deze lichtzoete, mousserende gemaakt met de smaak van rijpe druiven. Lekkere wijn om in de zon van te ...
Meer over deze wijn
Dit is een heerlijke, frisse wijn om mee te borrelen. Hij heeft de fruitige smaak van peer en meloen. Gemaakt van biologisch verbouwde druiven. De druiven voor deze fruitige Pinot Grigio ...
Meer over deze wijn
Hippe en trendy Italiaanse wijn klassieker, rechtstreeks van het Italiaanse terras. Deze mild bruisende wijn met een frisse en vriendelijke smaak, frizzante met vlierbloesem en munt, is ...
Meer over deze wijn