Domaine des Berthiers, gelegen in het pittoreske wijndorpje Saint-Andelain aan de voet van de Saint-Andelain-heuvel, produceert een voortreffelijke Pouilly-Fumé die de essentie van dit prestigieuze wijngebied belichaamt. Het domein profiteert van het zeldzame 'Silex'-terroir, een bodem rijk aan vuursteen, die bekend staat om het creëren van wijnen met een uitgesproken mineraliteit en finesse. Wijnbereiding en rijping De Sauvignon Blanc-druiven voor deze cuvée worden met de grootste zorg verbouwd op de Silex-rijke hellingen van Saint-Andelain. Tijdens de oogst wordt er nauwlettend gelet op de aromatische balans en de gezondheid van de druiven om ze op het optimale moment te plukken. Na een zachte persing onder lage druk worden de sappen koud gestabiliseerd en gedurende acht dagen in contact gehouden met fijne droesem. De fermentatie vindt plaats bij lage temperatuur, gevolgd door een rijping op fijne droesem met wekelijkse bâtonnage gedurende minimaal zes maanden tot aan de botteling.
Pouilly-Fumé is samen met Sancerre de beroemdste appellatie van de Centre de la Loire. De witte wijnen die hier vandaan komen worden gemaakt van 100% sauvignon blanc. Producent Ladoucette is ...
Meer over deze wijn
Single vineyard Pouilly-Fumé van een topproducent uit de Loire met Nederlandse roots. Les Vignes de Tréleau komt van 0,34 hectare rijk aan vuursteen en mergel. Complex met kweepeer, witte ...
Meer over deze wijn
Klassieke stijl sauvignon blanc uit Touraine, het wijngebied rondom de stad Tours. Met de smaak van citroen, groene appel, vers gemaaid gras en buxus. Alcoholpercentage: 13%. Inhoud: 75cl. ...
Meer over deze wijn
Typische frisse, crispy Sancerre met citroen, groene appel, vers gemaaid gras en mineraliteit. Heerlijk bij geitenkaas, schaal- en schelpdieren of als luxe borrelwijn. Alcoholpercentage: 12,5%. Inhoud: 150cl.
Meer over deze wijn
Toscane is een streek waar geschiedenis, gastronomie en wijn naadloos samensmelten. De glooiende heuvels, warme zomers en koele nachten zorgen al eeuwen voor ideale omstandigheden voor ...
Meer over deze wijn
Viognier is een moeilijke druif om te verbouwen. Dit komt doordat de druif alleen houdt van een arme, kalkrijke en granieten bodem. Daarbij komt dat de druif precies rijp moet zijn om ...
Meer over deze wijn
Als er één familie is die het Super Tuscan-gevoel uitstralen, dan is het wel de familie Ciacci. Met verschillende Azienda's in hun bezit, verspreid over heel Toscane (van Maremmen tot ...
Meer over deze wijn
Massimo Firelli is een Italiaans wijnmerk dat zich richt op het herontdekken van zeldzame, inheemse druivenrassen uit Zuid-Italië, met name uit Puglia. Zo zijn de Susumaniello en de ...
Meer over deze wijn