De Picpoul wijnstokken groeien tot aan de Middellandse Zee en dit verklaart de enorme ziltigheid in deze wijn. Het is een redelijke unieke druivensoort want hij groeit alleen maar in en rondom Pinet en dit ligt niet ver van de Etang de Thau. Dit is een brak water bassin tussen de kustplaatsen Sète en Cap d'Agde! In dit bassin worden mosselen en oesters geteeld en jawel daar drink je Picpoul bij!
De druiven worden eind september handmatig van de 40 jaar oude wijnstokken geknipt. Ze worden dan in 6 kilo kratten gelegd die dan in een speciale droogruimte voor ongeveer 100 dagen ...
Meer over deze wijn
De Cave de Richemer heeft als slogan: 'your stopover between land and sea!'Tja wat moet je daar nog aan toevoegen als je deze bloedstollend goed gemaakte Sauvignon Blanc hebt gedronken? De ...
Meer over deze wijn
Rijke kersenkleur met een steenrode rand. Fruit en kruiden combineren harmonieus tezamen met de toast aroma's van de 25 maanden houtrijping op Frans en Amerikaans eiken. Na de nodige ...
Meer over deze wijn
Een fruitige rode wijn die, zoals de naam al doet vermoeden, 6 maanden gerijpt heeft in Amerikaanse eiken vaten. De wijn heeft een mooie kersenrode kleur en een geur van donkere fruitaroma's ...
Meer over deze wijn