Tropisch fruit, mango, nectarine, geparfumeerd, perzik en peren, sappig, modern, gelikt, soepel en gemakkelijk, met opwekkende zuren.
De druiven voor deze populaire Viognier zijn afkomstig van kalkhoudende kleigronden in de Minervois en voor 30% van zwarte-leisteen-gronden in de Roussillon, wat de wijn extra kracht geeft.
De druiven ondergaan een koude inweking op de schillen gedurende twee dagen, daarna worden ze geperst en vergist op roestvrij staal, om hem veel fruit te geven. Rijkdom krijgt hij door een verblijf op de fijne lie gedurende zes maanden, voor hij gebotteld wordt.
Geniet deze droge witte wijn als aperitief, maar ook fijn bij zalm met dille, salade van gerookte kip, lichte visgerechten met een roomsaus.
Wijn kopen:
Deze wijn is helaas (tijdelijk) niet meer te koop. Vergelijkbare wijnen vind u onderaan deze pagina.
De naam Toasty and Buttery is een verwijzing naar de aroma’s van vers geroosterd brood en roomboter, die je kan proeven in deze houtgerijpte chardonnay uit de Languedoc. Deze bijzondere ...
Meer over deze wijn
In no time heeft Jean-Claude Mas van Arrogant Frog de mascotte van zijn bedrijf gemaakt. Een humoristische naam, maar serieuze wijn die je gerust aan tafel kan serveren. Deze blend is vol en ...
Meer over deze wijn
Witte blend uit de Languedoc gemaakt van 80% chardonnay, 17% viognier en 3% muscat. De wijn wordt gemaakt door Jean-Claude Mas, een van de beste wijnmakers van de Languedoc. Serveer deze ...
Meer over deze wijn
Biologisch gecertificeerde witte blend van 60% grenache blanc met 40% vermentino afkomstig uit de Languedoc in een PET fles. Zacht en kruidig met appel, perzik en anijs. Schenk hem bij ...
Meer over deze wijn