Door een wonder in de natuur raken de druiven in sauternes vol geurig, dik sap. De basis voor deze unieke wijn. Verrukkelijk bij desserts, taart en blauwe kaas. Bij bordeaux denk je in eerste instantie aan droge rode wijn, maar in sauternes worden misschien wel de beroemdste zoete witte wijnen ter wereld gemaakt. Met grands terroirs zet Dourthe wijnen uit de grote, beroemde streken van bordeaux neer. Sauternes is er daar een van. Hij is goudkleurig, fluweelzacht met de mollige, geurige smaak van onder andere honing, marmelade en noten. Al die nuances zijn het gevolg van een gelukkige samenloop van omstandigheden. Als in de herfst de druiven rijp zijn en de ochtenden nevelig tast een goedaardige schimmel de druiven aan. De druiven verschrompelen, het sap wordt dikker en rijk aan aroma's. Daarvan wordt deze verrukkelijke wijn gemaakt. Hij past natuurlijk bij zoet, maar probeer hem ook eens bij iets hartigs als blauwe kaas of pate.
Heerlijk bij een gerecht met foie gras, blauwe kaas en crème brulée met sinaasappel. Daarnaast is het ook lekker als zoet aperitief. ...
Meer over deze wijn
Dit is een lichtzoete Gluhwein voor gezellige, winterse momenten. Met de warme van kaneel en sinaasappel. Lekker om op te warmen en te drinken bij speculaas of oliebollen. ...
Meer over deze wijn
In de wijngaarden rondom de plaats Asti wordt veel moscato verbouwd. Daarvan wordt deze lichtzoete, mousserende gemaakt met de smaak van rijpe druiven. Lekkere wijn om in de zon van te ...
Meer over deze wijn
Bij Felix Solis vroegen ze aan hun wijnmakers om helemaal los te gaan. Vergeet de regels en maak wat je wilt. Een wijn die je zelf het liefste drinkt. Het resultaat is Mucho Más. Een ...
Meer over deze wijn