Frisse Beaujolais om iets bij te eten. Van pittige borrelhapjes tot lekkere, lichte gerechten van de grillplaat of uit de wok. Brouilly is een Cru du Beaujolais Dat betekent dat hij gemaakt is van gamaydruiven van speciale wijngaarden uit het dorp Brouilly. Er zijn 1 crus in de Beaujolais, met allemaal een eigen stijl. Brouilly ligt in het zuiden van de streek. Hij hoort bij de vollere soorten, maar het blijft natuurlijk wel Beaujolais. Dus is het een vrolijke, verfrissende rode wijn boordevol rood zomerfruit. Je proeft kers, bes, een beetje kruidigheid en opwekkende zuren. Gekoeld heerlijk om zo, zonder iets erbij, te drinken, en om te combineren met lichte zaken. Denk aan een lamskoteletje, kalfsschnitzel, tonijn van de grillplaat en knapperige groenten uit de wok.
Dit is een lichtzoete Gluhwein voor gezellige, winterse momenten. Met de warme van kaneel en sinaasappel. Lekker om op te warmen en te drinken bij speculaas of oliebollen. ...
Meer over deze wijn
In de wijngaarden rondom de plaats Asti wordt veel moscato verbouwd. Daarvan wordt deze lichtzoete, mousserende gemaakt met de smaak van rijpe druiven. Lekkere wijn om in de zon van te ...
Meer over deze wijn
Bij Felix Solis vroegen ze aan hun wijnmakers om helemaal los te gaan. Vergeet de regels en maak wat je wilt. Een wijn die je zelf het liefste drinkt. Het resultaat is Mucho Más. Een ...
Meer over deze wijn