Beaujolais smaakt fris en fruitig: precies de rode wijnen die nu helemaal in zijn. Moulin-a-Vent is een 'Cru du Beaujolais', dat zijn de beste wijnen uit de streek. Beaujolais wordt gemaakt van de gamaydruif. Moulin-a-Vent is een van de 'Crus du Beaujolais', dat zijn de beste wijnen uit de streek. Er zijn tien crus en het leuke is dat ze op elkaar lijken maar ook een eigen stijl hebben. Het zijn allemaal relatief lichte rode wijnen met een fruitige smaak, maar je proeft zeker verschillen. Deze Moulin-a-Vent smaakt voller, krachtiger en ook iets kruidiger dan bijvoorbeeld een Fleurie. Het is een Beaujolais om bij te eten. Coq au vin bijvoorbeeld, een populair gerecht in de streek zelf, of een pittige quiche. Georges Duboeuf is wereldwijd het bekendste wijnhuis in de Beaujolais. Het is een familiebedrijf dat sinds 1964 in de streek werkt. De Beaujolais van Duboeuf vind je overal in de wereld.
In de wijngaarden rondom de plaats Asti wordt veel moscato verbouwd. Daarvan wordt deze lichtzoete, mousserende gemaakt met de smaak van rijpe druiven. Lekkere wijn om in de zon van te ...
Meer over deze wijn
Fruitige bordeaux met precies dat beetje bite waardoor hij lekker is voor zo en om bij te eten. Past echt bij alles, van geroosterde ribeye tot vegetarische lasagne. Aanrader voor bij de borrelplank.
Meer over deze wijn
Deze zachte wijn heeft de volle smaak van rijpe mango en vanille. Lekker voor zo, bij curry en pittige, romige kaas. Deze volle, bijna romige Chardonnay komt uit de Languedoc, het zuiden van ...
Meer over deze wijn