Auxerrois is een oud druivenras, dat vermoedelijk uit Lotharingen afkomstig is. De naam komt echter van het graafschap Auxerrois (Auxerre, Chablis). Deze druif is zeer geschikt voor de Limburgse bodem en het Limburgse klimaat. Alcoholpercentage: 12,5%. Inhoud: 75cl.
De Trois Chateaux wijnen van Kuentz-Bas worden gemaakt van druiven uit de beste wijngaarden van het domein. Ze worden biodynamisch verbouwd en zijn Demeter gecertificeerd. Alcoholpercentage: 13,5%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Biologisch gecertificeerde auxerrois van 55 jaar oude druivenplanten. Vol en warm met wilde perzik en gele pruim. Lekker om te schenken bij vitello tonato. Alcoholpercentage: 12,5%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
De Auxerrois druif is een kruising tussen pinot blanc en heunisch weiss en komt van origine uit Frankrijk. Oorspronkelijk bedoeld voor koele wijngebieden zoals de Franse Elzas en dus ook ...
Meer over deze wijn
Deze frisse Auxerrois is voor velen een tongbreker, maar wel een echte 'palate pleaser'! Een scala aan intense fruitaroma's streelt de neus. De subtiele zoetigheid van het fruit maakt deze ...
Meer over deze wijn
Deze mousserende rosé wordt gemaakt door een Catalaanse cava-specialist met Belgische roots. Het is een cava-blend van 80% macabeo, aangevuld met 10% chardonnay en 10% pinot noir. Na de ...
Meer over deze wijn
Rode wijn uit de hak van Italië, gemaakt van 100% primitivo. Deze druif wordt in Californië ook wel zinfandel genoemd. Hij heeft een dikke donkere schil en kan daardoor uitstekende wijnen ...
Meer over deze wijn
Premier Cru Chablis uit Mont de Milieu krachtig, elegant en complex. Met citroen, witte bloemen en mineraliteit. De ideale wijn bij schaal- en schelpdieren, bij voorkeur oesters. Alcoholpercentage: 12,5%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
*Laag in alcohol én laag in calorieën. Zuid-Afrikaanse pinot noir met slechts 6% alcohol en maar 10 gram restsuiker per liter. Dat maakt deze rode wijn een bewuste keuze. Serveer hem als ...
Meer over deze wijn