Santenay 1er Cru is een prestigieuze wijn uit de zuidelijke Bourgogne, gelegen in de Côte de Beaune. Deze Premier Cru-wijnen worden gemaakt van Pinot Noir-druiven en, in mindere mate, Chardonnay. De rode Santenay 1er Cru's staan bekend om hun elegante structuur, verfijnde tannines en aroma's van rood fruit zoals kersen en aardbeien, gecombineerd met aardse tonen, kruiden en soms een vleugje bloemen.Terroir SantenayHet terroir van Santenay, met kalkrijke bodems en een gunstig klimaat, biedt ideale omstandigheden voor complexe en goed gebalanceerde wijnen. Met hun verfijning en diepgang passen ze perfect bij gerechten zoals gevogelte, eend en zachte kazen.
Deze fruitige wijn is 12 maanden op zijn gistrestanten gerijpt en voor 30% op nieuw eiken. Net genoeg om niet het hout te laten domineren! Heerlijk bij gevogelte of een klassiek Franse ...
Meer over deze wijn
Dit is de essentie van pinot noir. Een ideale wijn als je deze druif wat beter wilt leren kennen: licht rood fruit van frambozen en aardbeien met aardse tonen van paddenstoelen en truffel. Alcoholpercentage: 12,5%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Jean-Claude Boisset is een rijzende ster in de Bourgogne. Deze pinot noir is zijn visitekaartje. Heerlijk fris met licht rood fruit zoals frambozen en aardbei en aardse tonen van ...
Meer over deze wijn
Heerlijke rode Bourgogne uit de buurt van de plaats Nuits-Saint-Georges. Met kersen, drop en milde kruiden. Dankzij lage rendementen mooi in balans en uiteraard gemaakt van 100% pinot noir. Alcoholpercentage: 13%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Weelderige Pomerol uit rijk jaar van het beroemde Château Clinet. Krachtig, verleidelijk en fluweelzacht met diepte en complexiteit. Deze kerst al heerlijk! ...
Meer over deze wijn
Midnight Fever is hét fruitige feestnummer van de zomer. Licht, frivool en boordevol rood fruit. Slechts 11% alcohol, dus je schenkt 'm gewoon nog eens in. ...
Meer over deze wijn
Wat is Appassimento eigenlijk? Het is een speciale manier van wijn maken waarbij de druiven pas op het allerlaatste moment worden geplukt. De handgeplukte trossen worden vervolgens gedroogd ...
Meer over deze wijn
Een paar jaar geleden stonden zes Governo's op de proeftafel die het blind moesten opnemen tegen de Amarones, Ripasso's en Appassimento's. De grote verrassing van deze proeverij bleek ...
Meer over deze wijn