Wat is Appassimento eigenlijk? Het is een speciale manier van wijn maken waarbij de druiven pas op het allerlaatste moment worden geplukt. De handgeplukte trossen worden vervolgens gedroogd in kratten en die worden opgestapeld in de 'frutaio'. Dit is een 'droogzolder' met meerdere luiken in het dak, waar de wind gemakkelijk doorheen kan waaien. Wat er hier aan water uit de druiven verdampt, komt er aan concentraat van fruitsuiker en aroma's bij. De Italiaanse rode wijn die ervan wordt gemaakt, rijpt vervolgens enkele maanden lang deels in eikenhouten vaten, met daarna nog een vol jaar rijping op fles.Barbera en DolcettoBarbera en Dolcetto gaan uitstekend samen in een wijn.Barbera-druiven staan bekend om hun hoge zuurgraad en heldere fruitige smaken, zoals kers en pruim. Dolcetto-druiven hebben daarentegen een lagere zuurgraad en brengen meer zachte, donkere fruittonen, zoals bramen en zwarte kers, met een lichte bitterheid in de afdronk. De twee druiven samen geven een complexere smaak
Nizza, in 2014 gepromoveerd tot D.O.C.G., is één van de drie sub-zones van Barbera d'Asti Superiore. En heeft een kalkrijk terroir dat verdacht veel lijkt op grote delen van Barolo. Ook ...
Meer over deze wijn
Deze opvallend soepele italiaanse wijn is gemaakt met gedroogde barberadruiven. Daardoor smaakt hij lekker vol en zacht. Voor zo, aan tafel en bij kaas. ...
Meer over deze wijn
Deze Rosso is de instapper van de biologische wijnen van San Silvestro. Hij rijpt op roestvrijstaal en komt dus niet in aanraking met hout. Zacht en toegankelijk en lekker bij gegrilde ...
Meer over deze wijn
Piemonte ligt in het noordwesten van Italië en is één van de meest bekende wijnstreken van het land. Piemonte betekent letterlijk vertaald 'aan de voet van de berg' en de invloeden ...
Meer over deze wijn
Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van Monbellezio in de Benelux, voorheen Montebello, werd er destijds een speciale Black Label Cuvée geselecteerd van de rijkste druiven van de oogst. ...
Meer over deze wijn
Château Le Mayne is kwalitatief naar grote hoogte gebracht door oud-eigenaar Stéphan von Neipperg die ook beroemde Saint-Émilion 1er Grands Crus Classés als Châteaux Canon La Gaffelière en ...
Meer over deze wijn
Ontdek de zonovergoten charme van deze met goud bekroonde Tempranillo uit Spanje van het prijswinnende Bodegas Fernando Castro. Bacosol combineert het beste van wijngod Bacchus (Baco) en de ...
Meer over deze wijn
Nizza, in 2014 gepromoveerd tot D.O.C.G., is één van de drie sub-zones van Barbera d'Asti Superiore. En heeft een kalkrijk terroir dat verdacht veel lijkt op grote delen van Barolo. Ook ...
Meer over deze wijn