Erg aangenaam glas Barbera gemaakt door de boertjes van de Cantina di Vinchio!Vinchio ligt in het noordoosten van de Piemonte dichtbij Nizza. Dit gebied is bij uitstek geschikt voor perfecte Barbera wijnen. Hoe smaakt dat dan? Soepel maar toch met structuur en verfrissend door zijn kersensmaak. Maar toch ook weer met een heerlijke klassieke touch. Een wijn die ons verbaasd door zijn gastro-mogelijkheden.
Nizza, in 2014 gepromoveerd tot D.O.C.G., is één van de drie sub-zones van Barbera d'Asti Superiore. En heeft een kalkrijk terroir dat verdacht veel lijkt op grote delen van Barolo. Ook ...
Meer over deze wijn
Wat is Appassimento eigenlijk? Het is een speciale manier van wijn maken waarbij de druiven pas op het allerlaatste moment worden geplukt. De handgeplukte trossen worden vervolgens gedroogd ...
Meer over deze wijn
Deze opvallend soepele italiaanse wijn is gemaakt met gedroogde barberadruiven. Daardoor smaakt hij lekker vol en zacht. Voor zo, aan tafel en bij kaas. ...
Meer over deze wijn
Deze Rosso is de instapper van de biologische wijnen van San Silvestro. Hij rijpt op roestvrijstaal en komt dus niet in aanraking met hout. Zacht en toegankelijk en lekker bij gegrilde ...
Meer over deze wijn
Rijke kersenkleur met een steenrode rand. Fruit en kruiden combineren harmonieus tezamen met de toast aroma's van de 25 maanden houtrijping op Frans en Amerikaans eiken. Na de nodige ...
Meer over deze wijn
Helgele kleur met lichte groene en gouden reflexen. Ruikt bedwelmend ziltig naar Granny Smith. Er is een prachtige balans tussen knapperige zuren en de fruitpower appel en ananas van deze ...
Meer over deze wijn
Intense robijnrode kleur met violette reflecties. In de neus is de wijn intens en complex, met fruitige, bloemige en mediterrane struikgeuren. De wijn is droog en fris op het gehemelte, met ...
Meer over deze wijn
Van de beste kalk-leemhoudende heuvels in de Monferrato vallei worden de mooiste Barbera druiven geplukt. Wat zijn de kenmerken? Zacht - intense kersensmaak en ouderwetse tannines. Dus heerlijk om bij te eten.
Meer over deze wijn