De bijzondere Masi Campofiorin Ripasso wordt nergens ter wereld op deze manier gemaakt. Voor de wijn worden lokale druiven gebruikt zoals corvina (70%) en rondinella en molinara. Ze groeien in de heuvels rond Verona. De bijzondere smaak krijgen ze door de extra vergisting met een kwart hoeveelheid gedroogde druiven die zo'n 6 weken in de zon hebben gelegen. Dat geeft de wijn extra kracht. En dat proef je! De naam Masi komt van: 'Vaio dei Masi', de kleine vallei in Valpolicello in de Venetiaanse regio. De Boscaini familie kocht deze kleine vallei al aan het einde van de 18e eeuw. Waar het wijnhuis Masi tot op de dag van vandaag haar heerlijke wijnen maakt. Nog steeds gerund door vader en dochter Boscaini.
Wijn kopen:
Deze wijn is helaas (tijdelijk) niet meer te koop. Vergelijkbare wijnen vind u onderaan deze pagina.
Ripasso betekent letterlijk her-passeren. En dat gebeurt ook met deze wijn, waarbij de ‘normale’ Valpolicella een tweede gisting krijgt op de druivenschillen van de Amarone. Het levert meer ...
Meer over deze wijn
Een prachtige robijnrode kleur. De geur is zeer karakteristiek met elementen van pruimen en rozijnen. De smaak is krachtig en complex met toch een zekere frisheid. Zeer originele wijn met ...
Meer over deze wijn
Viticoltori Storici is een van de submerken die vallen onder het brede portfolio van Cantina di Verona. Deze producent is gespecialiseerd in wijnen uit de Valpolicellastreek. Alcoholpercentage: 13,5%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Deze Ripasso komt in een dubbele magnum met een inhoud van 3 liter. Dat staat gelijk aan 4 normale flessen. Ripasso krijgt een tweede vergisting en is een extra rijke wijn uit de ...
Meer over deze wijn