Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van Monbellezio in de Benelux, voorheen Montebello, werd er destijds een speciale Black Label Cuvée geselecteerd van de rijkste druiven van de oogst. Gemaakt volgens de tijdrovende, oeroude Appassimento methode en vernoemd naar zijn bijzondere karakter: Black Chocolate. De reacties waren lovend en inmiddels is de rode wijn uit Puglia niet meer uit assortiment weg te denken. Appassimento Wat is Appassimento eigenlijk? Dit is een speciale manier van wijnmaken waarbij de druiven pas op het allerlaatste moment worden geplukt. De handgeplukte trossen laat men vervolgens drogen in kratten die worden opgestapeld in de 'frutaio'. Dit is een 'droogzolder' met meerdere luiken in het dak, waar de wind gemakkelijk doorheen kan waaien. Wat er hier aan water uit de druiven verdampt, komt er aan concentraat van fruitsuiker en aroma's bij. De Italiaanse rode wijn die ervan wordt gemaakt, rijpt vervolgens enkele maanden lang deels in eikenhouten vaten, met
De Italiaanse druif primitivo is de held van het zuiden. Hij staat voornamelijk aangeplant in Puglia, de hak van de laars. Hij levert krachtige wijnen op. Deze wijn past perfect bij gourmet, ...
Meer over deze wijn
Primitivo is een graag geziene gast in het uiterste zuiden van de laars. In Puglia profiteert hij van veel zonuren en warmte. Ideaal voor krachtig, zondoorstoofd rood. Deze Limited Edition ...
Meer over deze wijn
Van achtergrondzanger tot gevierd soloartiest. De bijzondere druif Primitivo heeft het gemaakt! In deze Oro Italiano geeft de druif een dijk van optreden. Vol zwoele kruiden, op grandioze ...
Meer over deze wijn
De oorsprong van de blauwe druif Primitivo ligt in Italië, met name in het zuiden van het land. Deze druivensoort wordt voornamelijk verbouwd in 'de hak van de laars', oftewel ...
Meer over deze wijn
Wat is Appassimento eigenlijk? Het is een speciale manier van wijn maken waarbij de druiven pas op het allerlaatste moment worden geplukt. De handgeplukte trossen worden vervolgens gedroogd ...
Meer over deze wijn
Doordrink-alert! Geen wijn die op dit moment in zo'n sneltreinvaart de wijnkaart en de koelkast van vele wijnliefhebbers bestormt als Viognier. Smaakvol, fruitig en een kruidig ...
Meer over deze wijn
Réserve de Pierre is een blend die wordt geproduceerd in Costières de Nimes, een stadje in het zuidelijke deel van de Rhône-vallei. In de heuvels van de Rhône worden verschillende ...
Meer over deze wijn
De oorsprong van de blauwe druif Primitivo ligt in Italië, met name in het zuiden van het land. Deze druivensoort wordt voornamelijk verbouwd in 'de hak van de laars', oftewel ...
Meer over deze wijn