'Family Estates' (in het Engels, dus) staat er op het etiket van de winnende Barbaresco. Een modern etiket dat op een 'receptuur' lijkt voor een traditionele Nebbiolo. Kenmerkend voor deze state-of-the-art winery, die traditie en innovatie combineert. Deze krachtige en tegelijk elegante Nebbiolo met kasjmir tannines, zoals een proefpanellid het omschreef, geeft precies aan waarom u als prijsbewuste Piemonte-liefhebber op dit moment ook Barbaresco in uw vizier moet nemen. Want de winnaar is van een zeldzaam hoog Piemonte-niveau, waar u nu al van kunt genieten (en hoe!). Barbaresco vs Barolo Barbaresco wordt beschouwd als een van de beste van Italië en kent een heel lange geschiedenis. De wijn ontving in 1980 de DOCG-status. Barbaresco wordt bijna nooit genoemd zonder ook de regio Barolo te noemen. Beiden behoren tot de beste regio's van de Nebbiolodruif en waar Barolo streng en tanninnerijk kan zijn, kan Barbaresco een warmere en meer toegankelijke tegenhanger zijn. Tegenwoordig wordt
Samen met Barolo vormt Barbaresco het koningskoppel uit Piemonte. De iets lichtere Barbaresco wordt gezien als de koningin van de streek. Uiteraard gemaakt van nebbiolo. Alcoholpercentage: 14%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Uitstekende, met 94/100 punten bekroonde Barolo die al mooi op dronk is. Afkomstig uit de kelders van de familie Dezzani, één van de meest onderscheiden producenten in het hart van Piemonte.
Meer over deze wijn
Elegant en tegelijkertijd krachtig met stevige tannines en de smaak van zwarte kersen, leer, teer, rozen en viooltjes. Heerlijk bij gerechten met paddenstoelen of truffel. Alcoholpercentage: 14%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Barolo is het paradepaardje van Piemonte. In dit Noord-Italiaanse wijngebied worden krachtige wijnen gemaakt van 100% nebbiolo. Licht van kleur, maar met krachtige tannines. Een echte ...
Meer over deze wijn
Toscane is een streek waar geschiedenis, gastronomie en wijn naadloos samensmelten. De glooiende heuvels, warme zomers en koele nachten zorgen al eeuwen voor ideale omstandigheden voor ...
Meer over deze wijn
Viognier is een moeilijke druif om te verbouwen. Dit komt doordat de druif alleen houdt van een arme, kalkrijke en granieten bodem. Daarbij komt dat de druif precies rijp moet zijn om ...
Meer over deze wijn
Als er één familie is die het Super Tuscan-gevoel uitstralen, dan is het wel de familie Ciacci. Met verschillende Azienda's in hun bezit, verspreid over heel Toscane (van Maremmen tot ...
Meer over deze wijn
Massimo Firelli is een Italiaans wijnmerk dat zich richt op het herontdekken van zeldzame, inheemse druivenrassen uit Zuid-Italië, met name uit Puglia. Zo zijn de Susumaniello en de ...
Meer over deze wijn