Paolo Manzone maakt zijn Barolo wijnen in de cru Meriame in de gemeente Serralunga d’Alba, midden in de DOCG Barolo. De wijngaarden liggen op een hoogte van 350 meter en zijn op het zuiden/zuidoosten gericht, wat zorgt voor een optimaal microklimaat. De wijnstokken zijn tot 70 jaar oud en de bodem bestaat uit klei en kalksteen. De gisting vindt plaats in RVS tanks op gecontroleerde temperatuur, waarna de wijn 24 maanden rijpt, waarvan 50% in grote Slavonische foeders en de rest in Franse tonneaux, waarvan 30% nieuw.
Het resultaat is een robijnrode wijn met complexe aroma’s van donkere kersen, gedroogd fruit, koffie, rozenblaadjes, teer en vanille. De smaak is vol en krachtig, met een goede balans tussen het fruit, tannines en het hout. De afdronk is lang en krachtig, met een fijne zuurgraad.
Deze Barolo is perfect te combineren met charcuterie, zoals bresaola en salami, maar ook bij stoofschotels met rundvlees en paddenstoelen.
Dolcetto is een niet te missen druif in de Langhe. In Alba wordt hij op grote schaal aangeplant en heeft er zelfs een eigen beschermd herkomstgebied: Dolcetto d’Alba. Schenk hem bij ...
Meer over deze wijn
Piemonte staat bekend om de barbera en nebbiolo. Dolcetto is de derde blauwe druif van de streek. Zijn wijnen worden gezien als de alledaagse wijnen van Piemonte. Alcoholpercentage: 12,5%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Sappige dolcetto uit het plaatsje Alba in Piemonte. Zeer geschikt om licht gekoeldte schenken. Met de smaak van rode bessen en kersen. Direct geschikt voorconsumptie. Alcoholpercentage: 13%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Droge rode wijn uit het Noord-Italiaanse Piemonte. Hij is fruitig met bramen, frambozen en kersen. Met zijn lichte tannines is dit een biologische wijn die ook geschikt is om licht gekoeld ...
Meer over deze wijn
Een heerlijke zoete witte wijn gemaakt naar voorbeeld van de Chinese Chefoo wijn. Een melange van zoete Europese wijnen, aangevuld met extra zoete most maken deze wijn heerlijk ...
Meer over deze wijn
Bij de nieuwe Chileense indeling op terroir is de wijngaard rond de oude bodega in Angostura ingedeeld bij het terroir onder invloed van de Andes, dus als 'Gran Terroir de los Andes'. Dit ...
Meer over deze wijn
Met wijn als basis is, door toevoeging van wat fruitaroma, een lichtzoete wijndrank gecomponeerd, met een lichtvoetige, ongecompliceerde smaak. Heerlijk op zichzelf als aperitief. Ook te ...
Meer over deze wijn
La Jefa, ofwel 'de Baas', maakt de Matsu serie compleet! De Matsu La Jefa is een eerbetoon aan de krachtige vrouwelijke wijnmakers, oftewel de 'jefa's', die een essentiële rol spelen in de ...
Meer over deze wijn