Retsina is de toverdrank van de Grieken. Deze ‘hars-wijn’ werd al in de verre oudheid gedronken en werd het een genezende werking toegeschreven. ’Retsina’ (Griekse woord voor hars) wordt gemaakt door tijdens de gisting van de most denne-hars van de Aleppo-boom toe te voegen, dat oplost in de zich ontwikkelde alcohol. Waarschijnlijk is Retsina ontstaan toen men de amforen waarin de wijn werd bewaard en afgesloten met houten stoppen, dicht smeerde met hars. Tijdens het transport en het schudden loste er wat van die hars op in de wijn. Heldere strogele kleur. In de mond toont deze wijn een kenmerkende smaak van hars.
De Grieken drinken Retsina als aperitiefwijn met wat hapjes als olijven, stukjes paprika en komkommer.
Intens donkerrode kleur, complex karakter met een aroma van rijp rood fruit, pruimen en zwarte bessen. Een zoete aanzet, een sappige en rijpe smaak van pruimen en wat zoethout. De afdronk is lang en aangenaam.
Meer over deze wijn
Helder geel van kleur met een neus van bloemen en hinten van abrikoos en mandarijn. Het is een expressieve en goed gebalanceerde wijn. Complex en elegant met een uitermate lange afdronk. ...
Meer over deze wijn
Dieppaars met robijnkleurige gloed. Elegant en complex met aroma's van pruimen, rode bessen en specerijen. Tonen van drop en vanille. Goede balans met zachte, maar aanwezige tannines. Lange afdronk met nuances van chocolade.
Meer over deze wijn
Een Spaanse rosé met een heldere roze kleur. De geur is rood fruitig met bessen, frambozen, bosaardbeitjes en subtiel vijgen. Ook in de zachte, romige smaak treedt al dit fruit op de voorgrond.
Meer over deze wijn