Retsina is de toverdrank van de Grieken. Deze ‘hars-wijn’ werd al in de verre oudheid gedronken en werd het een genezende werking toegeschreven. ’Retsina’ (Griekse woord voor hars) wordt gemaakt door tijdens de gisting van de most denne-hars van de Aleppo-boom toe te voegen, dat oplost in de zich ontwikkelde alcohol. Waarschijnlijk is Retsina ontstaan toen men de amforen waarin de wijn werd bewaard en afgesloten met houten stoppen, dicht smeerde met hars. Tijdens het transport en het schudden loste er wat van die hars op in de wijn. Heldere strogele kleur. In de mond toont deze wijn een kenmerkende smaak van hars.
De Grieken drinken Retsina als aperitiefwijn met wat hapjes als olijven, stukjes paprika en komkommer.
Black stallion is een boutique winery en heeft zo’n 32 hectare aan wijngaarden. Het estate wijnhuis ligt aan de Silverado trail. In 1952 werd het pad aangelegd nadat er verschillende ...
Meer over deze wijn
Deze wijn bestaat voor 100% uit Shiraz. De vergisting vindt plaats in roestvrijstalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur. De wijn laat men vervolgens gedurende 4 maanden rijpen in ...
Meer over deze wijn
Deze Tautavel van La Baume heeft heerlijk lichte houttonen en wat tonen van rood fruit. Een rijke smaak met lichte tannines die zorgen voor een zeer lange afdronk. Een prachtige begeleider ...
Meer over deze wijn
Deze Appassimento is gemaakt van 100% Negroamaro Passito druiven. De druiven worden drie weken lang gedroogd op de wijnstokken en worden met de hand geplukt. Daarna volgt de maceratie op de ...
Meer over deze wijn