Retsina is de toverdrank van de Grieken. Deze ‘hars-wijn’ werd al in de verre oudheid gedronken en werd het een genezende werking toegeschreven. ’Retsina’ (Griekse woord voor hars) wordt gemaakt door tijdens de gisting van de most denne-hars van de Aleppo-boom toe te voegen, dat oplost in de zich ontwikkelde alcohol. Waarschijnlijk is Retsina ontstaan toen men de amforen waarin de wijn werd bewaard en afgesloten met houten stoppen, dicht smeerde met hars. Tijdens het transport en het schudden loste er wat van die hars op in de wijn. Heldere strogele kleur. In de mond toont deze wijn een kenmerkende smaak van hars.
De Grieken drinken Retsina als aperitiefwijn met wat hapjes als olijven, stukjes paprika en komkommer.
Deze Grande Réserve is gemaakt van de beste Chardonnay druiven. In de neus komen elegante aroma’s naar voren van peren, gegrilde amandelen en toast. Op het palet komen frisse citrusvruchten ...
Meer over deze wijn
De Malvazija Amfora is het paradepaardje van het eco-gecertificeerde wijnhuis Kabola. De wijn is gemaakt volgens een oeroud procedé van wijn maken, namelijk in aardewerken amforen, die 2,20 ...
Meer over deze wijn
Een klasse champagne met mineraliteit! Een ‘blanc de blancs’ van 100% Chardonnay druiven. Deze champagne heeft een levendige strogele kleur. Met een zacht mondgevoel en smaken van ...
Meer over deze wijn
Een cava met een roze kleur met violette highlights en een fijne aanhoudende bubbel die een rozenkrans vormen en een dikke kroon. Een fris en schoon aroma met hinten van rijp fruit. ...
Meer over deze wijn