Réserve de Pierre is een blend die wordt geproduceerd in Costières de Nimes, een stadje in het zuidelijke deel van de Rhône-vallei. In de heuvels van de Rhône worden verschillende druivenrassen verbouwd zoals Syrah en Grenache. De druiven worden met de hand geplukt, gefermenteerd en apart gerijpt voordat ze worden gemengd en gevinifieerd. Dit proces maakt het mogelijk om de verschillende nuances van elk perceel te benadrukken en proef je het terroir! Costières de Nîmes Het opkomende wijngebied Costières de Nîmes stond eerder bekend onder de naam Costières du Gard en door de hoeveelheid bulkwijn. Gelukkig is er een enorme kwaliteitslag gemaakt. In 1986 werd dan ook de AOC classificatie toegekend en in 1989 wijzigde de naam naar Costières de Nîmes. Rode wijnen uit deze appellatie kenmerken zich door het elegante karakter met veel tonen van rood fruit en passen uitstekend bij verschillende vlees- en groentebereidingen.
Luberon is één van de zuidelijkst gelegen appellaties van de Rhône. Het gebied ligt ten zuiden van Ventoux. Een blend van grenache en syrah, een ideale wijn bij de borrel met wat hapjes of ...
Meer over deze wijn
Vacqueyras is de betaalbare buurman van Châteauneuf-du-Pape. In het reliëf van de fles zie je twee gekruiste sleutels: dit zijn de sleutels van de apostel Petrus die toegang geven tot het ...
Meer over deze wijn
Relatief lichte Crozes-Hermitage. Deze noordelijke Rhône-wijn wordt gemaakt van syrah en smaakt naar donker fruit zoals cassis, bramen, zwarte peper en leer. Heerlijk bij stoofschotels met ...
Meer over deze wijn
Deze biologische rode wijn uit de Rhône wordt gemaakt van grenache en syrah. Je ruikt rood fruit zoals bessen, kersen en ook wat bloemen. De smaak is vol met rood fruit en fijne tannines. ...
Meer over deze wijn
Weelderige Pomerol uit rijk jaar van het beroemde Château Clinet. Krachtig, verleidelijk en fluweelzacht met diepte en complexiteit. Deze kerst al heerlijk! ...
Meer over deze wijn
Een paar jaar geleden stonden zes Governo's op de proeftafel die het blind moesten opnemen tegen de Amarones, Ripasso's en Appassimento's. De grote verrassing van deze proeverij bleek ...
Meer over deze wijn
Midnight Fever is hét fruitige feestnummer van de zomer. Licht, frivool en boordevol rood fruit. Slechts 11% alcohol, dus je schenkt 'm gewoon nog eens in. ...
Meer over deze wijn
Wat is Appassimento eigenlijk? Het is een speciale manier van wijn maken waarbij de druiven pas op het allerlaatste moment worden geplukt. De handgeplukte trossen worden vervolgens gedroogd ...
Meer over deze wijn