Sangiovese mag dan de koningsdruif van Toscane zijn, deze Santa Aurelia Sangiovese bewijst des te meer dat er ook heerlijke wijnen uit het zuidelijk gelegen Puglia van het druifje worden gemaakt. Het is een authentiek Italiaans druivenras en aardt niet overal ter wereld even goed. De druif is gevoelig voor invloeden van klimaat en terroir, maar gelukkig kan hij in Italië zijn draai fantastisch vinden. Smaak SangioveseKenmerkende smaak van een klassieke Sangiovese? Soepel en fruitig, stevige taninnes, fijne aanwezige zuren en met kruidige Sangiovese aroma's van tijm en kers. Wanneer een Sangiovese wijn op hout rijpt, ontwikkelt de Italiaanse rode wijn een mooie dosis gekonfijt fruit, tonen van karamel en een prettige rokerigheid.
Blend van sangiovese, malvasia nera en aglianico. Hij komt uit Salento, het zuidelijkste deel van de hak van Italië. Met rode kersen, bessen en rijpe pruimen. Alcoholpercentage: 12,5%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Sangiovese is voor het eerst gevonden in 1590 onder de naam Sangiogheto. Hoewel er gedacht wordt dat de oorsprong van de Sangiovese in Toscane ligt, is bekend geworden uit onderzoek dat dit ...
Meer over deze wijn
Rode wijn uit de hak van Italië, gemaakt van 100% primitivo. Deze druif wordt in Californië ook wel zinfandel genoemd. Hij heeft een dikke donkere schil en kan daardoor uitstekende wijnen ...
Meer over deze wijn
Triplico Rosso wordt gemaakt van drie (vandaar de naam Triplico) inheemse druiven: Negroamaro en de zeldzame Malvasia Nera en Nero di Troia. Die de Italiaanse rode wijn zijn weelderige en ...
Meer over deze wijn
Weelderige Pomerol uit rijk jaar van het beroemde Château Clinet. Krachtig, verleidelijk en fluweelzacht met diepte en complexiteit. Deze kerst al heerlijk! ...
Meer over deze wijn
Een paar jaar geleden stonden zes Governo's op de proeftafel die het blind moesten opnemen tegen de Amarones, Ripasso's en Appassimento's. De grote verrassing van deze proeverij bleek ...
Meer over deze wijn
Wat is Appassimento eigenlijk? Het is een speciale manier van wijn maken waarbij de druiven pas op het allerlaatste moment worden geplukt. De handgeplukte trossen worden vervolgens gedroogd ...
Meer over deze wijn
Midnight Fever is hét fruitige feestnummer van de zomer. Licht, frivool en boordevol rood fruit. Slechts 11% alcohol, dus je schenkt 'm gewoon nog eens in. ...
Meer over deze wijn