Om telkens weer zulke mooi wijnen te maken, moet je van goede huize komen. En dat is bij oprichter en wijnmaker van Two Rivers David Clouston ook het geval. Zijn familie werkt al vijf generaties lang op het land en hijzelf reisde jarenlang over de hele wereld om daar zijn vakkennis naar een hoog niveau te tillen. Uiteindelijk vestigde hij zich in 2004 in zijn geboortestreek Marlborough om daar uitsluitend Nieuw-Zeelandse wijn te maken met een duidelijk doel: de intense fruitaroma's van Marlborough tot hun recht laten komen in pure en elegante wijnen. En dat is gelukt, want het wijnhuis heeft meerdere internationale onderscheidingen op zijn naam mogen zetten. Rosé Nieuw-Zeeland Rosé wordt net als rode wijn alleen van blauwe druiven gemaakt, waaronder Pinot Noir. Waar dankt rosé wijn dan eigenlijk zijn lichte kleur aan? Dit komt doordat rosé bij een lagere temperatuur gist en het contact met de schillen veel korter is. De wijnen uit Provence staan internationaal hoog aangeschreven. Maar
De meest bekroonde rosé van Jean-Claude Mas, bekend van de Arrogant Frog-wijnen uit de Languedoc. Gemaakt van 45% grenache, 35% cinsault en 20% syrah. Bloemig met tonen van rode appel, ...
Meer over deze wijn
Heerlijke Zuid-Franse rosé gemaakt van de stoere druif cabernet sauvignon. Daardoor heeft hij kracht en structuur, naast de zomerse frisheid van aardbeien en framboos. Ideale barbecuerosé. Alcoholpercentage: 12,5%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Nice Rosé is een lichtroze wijn uit de Provence gemaakt van grenache, cinsault en syrah. Hij is heerlijk in combinatie met bijvoorbeeld de lokale salade Niçoise met vers gegrilde tonijn. ...
Meer over deze wijn
Verfrissende rosé met een zeer lichte kleur. Je proeft aardbeien, frambozen, kersen enrabarber. Met deze wijn waan je je direct in de Provence. Op slippers! Alcoholpercentage: 12,5%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Weelderige Pomerol uit rijk jaar van het beroemde Château Clinet. Krachtig, verleidelijk en fluweelzacht met diepte en complexiteit. Deze kerst al heerlijk! ...
Meer over deze wijn
Een paar jaar geleden stonden zes Governo's op de proeftafel die het blind moesten opnemen tegen de Amarones, Ripasso's en Appassimento's. De grote verrassing van deze proeverij bleek ...
Meer over deze wijn
Wat is Appassimento eigenlijk? Het is een speciale manier van wijn maken waarbij de druiven pas op het allerlaatste moment worden geplukt. De handgeplukte trossen worden vervolgens gedroogd ...
Meer over deze wijn
Midnight Fever is hét fruitige feestnummer van de zomer. Licht, frivool en boordevol rood fruit. Slechts 11% alcohol, dus je schenkt 'm gewoon nog eens in. ...
Meer over deze wijn