Verleidelijk lekkere, volfruitige wijn met bite die je met van alles kunt combineren. Pasta, stoofvlees, kaas en zelfs pure chocola, volgens de wijnmaker. Dit is de wijn waarmee Abruzzo bekend werd als wijngebied. Hij wordt gemaakt van de inheemse montepulcianodruif. Ze hebben in Abruzzo veel druivenrassen die je buiten de streek zelden tegenkomt. Dat maakt het gebied bijzonder. De familie Ulisse verbouwt alleen maar die soorten die van oudsher in Abruzzo thuishoren, zoals de bijna vergeten pecorino, de trebbiano dAbruzzo en deze montepulciano. Hij heeft het lekkere zoetzuur wat kenmerkend is voor veel Italiaanse rode wijnen. Bij Ulisse koesteren ze de fruitige aromas door de wijn niet in houten vaten te laten rijpen, maar op roestvrij stalen tanks die geen smaak afgeven. Je proeft kers, bes, ook het bloemige van viooltjes en wat kruidigheid. Hier kun je van alles bij eten, of je nu zin het in een spaghetti bolognese of een stevige biefstuk. Zomaar een glas kan ook.
Mooie klassieke stoffige bijna aardse neus. De roestbruine kleur doet ouderdom vermoeden en dat klopt! Alleen in de smaak overheerst nog steeds zijn jeugdigheid. Prachtig wat de Prugnolo ...
Meer over deze wijn
Robijnrood met hoge intensiteit. In de neus kersen, bosbes, vanille, koffie en kruidigheid van hout. In de mond een zeer zachte aanzet met een hoge concentratie met weer veel fruit, mooie ...
Meer over deze wijn
Paarsrood. Expressieve neus met veel fruit, kruidigheid en licht vanille. In de mond een zachte aanzet en zeer veel sap, met milde zuren en tannines.Onlangs is deze wijn beoordeeld met 87 punten door Robert Parker.
Meer over deze wijn
Een zeer bijzondere witte wijn van de typische rode wijndruif Sangiovese. De wijn heeft een typische structuur die dicht bij rode wijn komt. Intens en zeer complex boeket met hints van ...
Meer over deze wijn
Dit is een lichtzoete Gluhwein voor gezellige, winterse momenten. Met de warme van kaneel en sinaasappel. Lekker om op te warmen en te drinken bij speculaas of oliebollen. ...
Meer over deze wijn
In de wijngaarden rondom de plaats Asti wordt veel moscato verbouwd. Daarvan wordt deze lichtzoete, mousserende gemaakt met de smaak van rijpe druiven. Lekkere wijn om in de zon van te ...
Meer over deze wijn
Bij Felix Solis vroegen ze aan hun wijnmakers om helemaal los te gaan. Vergeet de regels en maak wat je wilt. Een wijn die je zelf het liefste drinkt. Het resultaat is Mucho Más. Een ...
Meer over deze wijn