Verleidelijk lekkere, volfruitige wijn met bite die je met van alles kunt combineren. Pasta, stoofvlees, kaas en zelfs pure chocola, volgens de wijnmaker. Dit is de wijn waarmee Abruzzo bekend werd als wijngebied. Hij wordt gemaakt van de inheemse montepulcianodruif. Ze hebben in Abruzzo veel druivenrassen die je buiten de streek zelden tegenkomt. Dat maakt het gebied bijzonder. De familie Ulisse verbouwt alleen maar die soorten die van oudsher in Abruzzo thuishoren, zoals de bijna vergeten pecorino, de trebbiano dAbruzzo en deze montepulciano. Hij heeft het lekkere zoetzuur wat kenmerkend is voor veel Italiaanse rode wijnen. Bij Ulisse koesteren ze de fruitige aromas door de wijn niet in houten vaten te laten rijpen, maar op roestvrij stalen tanks die geen smaak afgeven. Je proeft kers, bes, ook het bloemige van viooltjes en wat kruidigheid. Hier kun je van alles bij eten, of je nu zin het in een spaghetti bolognese of een stevige biefstuk. Zomaar een glas kan ook.
Wijn kopen:
Deze wijn is helaas (tijdelijk) niet meer te koop. Vergelijkbare wijnen vind u onderaan deze pagina.
Proef de zonovergoten pracht van deze Italiaanse regio. Diep robijnrood onthult de wijn verleidelijke aroma's van zwarte kersen en rijpe pruimen. Met weelderige smaken van donker fruit, ...
Meer over deze wijn
Robijnrood met hoge intensiteit. In de neus kersen, bosbes, vanille, koffie en kruidigheid van hout. In de mond een zeer zachte aanzet met een hoge concentratie met weer veel fruit, mooie ...
Meer over deze wijn
Paarsrood. Expressieve neus met veel fruit, kruidigheid en licht vanille. In de mond een zachte aanzet en zeer veel sap, met milde zuren en tannines.Onlangs is deze wijn beoordeeld met 87 punten door Robert Parker.
Meer over deze wijn
Een zeer bijzondere witte wijn van de typische rode wijndruif Sangiovese. De wijn heeft een typische structuur die dicht bij rode wijn komt. Intens en zeer complex boeket met hints van ...
Meer over deze wijn