Carmenere is de specialiteit van Chili. Alleen daar geeft deze druif zachte wijnen met de opwekkende smaak van zomerfruit en frisse kruiden. Heerlijke borrelwijn. Veel Nederlanders houden van Chileense wijnen. Dat zit 'm vast in de volle, fruitige aroma's en de zachte nasmaak waardoor ze lekker zijn om zomaar te drinken, als borrelwijn of als glas bij de tv. De mensen van Undurraga, een wijnhuis dat trouwens al sinds 1885 bestaat, zijn natuurlijk specialisten in hun werk, maar de natuur helpt een forse hand mee. Ingeklemd tussen het Andesgebergte en de Stille Oceaan heeft Chili misschien wel de beste voorwaarden ter wereld om wijndruiven te verbouwen. Overdag zonnig en 's nachts koel: dat zorgt voor een gelijkmatige rijping van de druiven. En al regent het er weinig, de sneeuw in de Andes zorgt voor voldoende smeltwater om mee te besproeien. Dat is de puurheid die je in de wijnen proeft.
In de wijngaarden rondom de plaats Asti wordt veel moscato verbouwd. Daarvan wordt deze lichtzoete, mousserende gemaakt met de smaak van rijpe druiven. Lekkere wijn om in de zon van te ...
Meer over deze wijn
Chique dinerwijn. Krachtig, maar niet zwaar en daardoor heel geschikt voor bij rood vlees en wild. Montepulciano ligt zuidelijker dan Chianti. Het is er beduidend warmer en dat proef je in ...
Meer over deze wijn
Gestoofde pruim, bessenjam en specerijen kom je tegen in deze volle wijn die verrukkelijk Smaakt bij smeuig eten. Ook zomaar lekker, bij italiaanse kaas. ...
Meer over deze wijn