Briljant robijnrood van kleur met lichte granaattinten. Intense en elegante wijn, rijk aan aroma's die variëren van tonen van rijp rood fruit, bramen en bosbessen tot licht kruidige nuances. Weelderige textuur, zacht in de mond is een volle wijn met een mooie zuurgraad en geraffineerde tannines, aangename tonen van koffie, bittere cacao en een lichte balsamico afdronk. We raden aan om op 18°-19° te serveren. De kleine productie van 6.700 flessen maakt deze wijn exclusief.
Productiemethode: De met de hand geselecteerde druiven rusten ongeveer 100 dagen in grote kisten in de fruitkelder, een oude schuur op 120 meter hoogte die profiteert van natuurlijke ventilatie. De gisting en maceratie vindt plaats in stalen tanks met gecontroleerde temperatuur gedurende ongeveer 30 dagen. Dit wordt gevolgd door ongeveer 24 maanden rijping in medium-geroosterde Franse eikenhouten vaten en een laatste klaring voor dat de wijn op fles gaat voor een periode van minimaal 12 maanden.
De geschiedenis van Villa San Carlo: Toen Gianni en Livia Pavesi in 1958 trouwden, kochten zij het landgoed Villa San Carlo, gelegen ten oosten van Verona op de westelijke helling van de heuvel. De elegante 17e-eeuwse boerderij vormt een omvangrijke oase van 70 hectare ongerepte natuur. De boerderij wordt verrijkt met oude stenen terrassen en zo ontstaat een echte villa.
Gezien de ligging van het land, de oriëntatie en het milde klimaat, werd besloten om druivenstokken te planten. Jaar na jaar werden er meer druivenstokken aangeplant op strategische terrassen op verschillende hoogtes tot de huidige 22 hectare. het landgoed is aangevuld met bossen en olijfgaarden.
Vanaf het allereerste begin werden inheems druifvariëteiten uit de Valpolicella-regio gebruikt, zoals Corvina, Corvinone en Rondinella. Geheel in de traditie van de Amarone wijnen de druiven “gedroogd” voordat ze worden verwerkt. Het land kenmerkt zich door kalkrijke bodems, wisselende hoogtesen een ideaal microklimaat voor Valpolicella-wijnstokken.
Voor Amarone worden de druiven na de oogst gedroogd waardoor een deel van het vocht verdampt. Van het ingedikte, suikerrijke sap wordt deze volle, zachte wijn gemaakt. La Mama' noemen ...
Meer over deze wijn
Voor de Amarone worden de druiven ingedroogd. Het geconcentreerde sap levert een krachtige, stoere, droge wijn op. Vol, bitter en rijk van smaak met een hoog alcoholpercentage. Alcoholpercentage: 15%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Een van de meest beroemde en iconische wijnen van heel Italië. Gemaakt van ingedroogde druiven. Zeer krachtig en sterk alcoholisch met concentratie en spierballen. Alcoholpercentage: 15,5%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Het paradepaardje van Cecilia Beretta. Een prachtige Amarone della Valpolicella Riserva waarvan de druiven na de oogst 120 dagen gedroogd worden. ruiven na de oogst 120 dagen gedroogd ...
Meer over deze wijn
Orvieto Amabiles zijn rijker dan de droge Secco-wijnen en kunnen omschreven worden als medium-dry. Zacht in de mond met subtiel perzik- en amandelen en voldoende frisheid met een ...
Meer over deze wijn
Bigi Vipra Bianca heeft groene tinten met een heldere bleekgele kleur. Een aangenaamd bouquet met vleugen van acacia , citrusfruit en verse amandelen. Rijke , plezierig, fris, elegant in ...
Meer over deze wijn
De Arnasi delle Venezie DOC wordt gemaakt van Pinot Grigio druiven die handmatig worden geplukt en geselecteerd. De geuren van tropisch fruit en witte bloemen introduceren de wijn. De smaak ...
Meer over deze wijn
De ene Ripasso is de andere niet , want de Ripasso's van Tinazzi zijn een klasse apart! Gewaardeerd met 97 Importeria punten. Wij kunnen slechts hieraan toevoegen dat deze Ripasso beter is dan menig Amarone.
Meer over deze wijn