Het oogsten begint aan het einde van september maar alleen die trossen van de Corvina Corvinone Rondinella en Molinara druiven die het meest rijp zijn en het meest zijn blootgesteld aan de zon worden uiteindelijk in kratten gelegd die de traditionele droogkamers in gaan. This is where the magic happens. In de 90 tot 100 dagen dat de druiven worden gedroogd verdampt zo'n 60% van het gewicht aan water waardoor de concentratie van suikers en aroma's in de druif sterk toeneemt. Vervolgens worden de druiven op uiterst precieze wijze geperst geroerd en op een bepaalde temperatuur 25 tot 30 dagen lang gefermenteerd voor een deel in stalen tanks en deels in eiken houten vaten. Deels in nieuwe vaten en deels in barriques start daarna het rijpingsproces. Na 14 maanden wordt de wijn overgepompt in vaten waar deze nog eens 18 maanden verder rijpt. Als laatst zal de wijn nog minstens een jaar op de fles rijpen voordat hij zijn weg naar Rotterdam vindt.En dan terwijl je de tafel dekt en je pannetje stoof op het vuur staat laat je de wijn eerst even decanteren. Na een halfuur schenk je je glas vol en valt je de mooie intense robijnrode met granaat tinten op. De geur is complex van kersen gedroogde pruimen kruiden en tabak. De smaak is warm vol en krachtig met een lange afdronk.A tavola!
Voor de Amarone worden de druiven ingedroogd. Het geconcentreerde sap levert een krachtige, stoere, droge wijn op. Vol, bitter en rijk van smaak met een hoog alcoholpercentage. Alcoholpercentage: 15%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Een van de meest beroemde en iconische wijnen van heel Italië. Gemaakt van ingedroogde druiven. Zeer krachtig en sterk alcoholisch met concentratie en spierballen. Alcoholpercentage: 15,5%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Krachtig rood uit Noord-Italië gemaakt van ingedroogde druiven. Hierdoor extra stoer, geconcentreerd en vol van smaak. De stad Verona ligt vlak bij de streek Valpolicella. Alcoholpercentage: 15%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Dubbele magnum Amarone. De Jeroboam bevat 3 liter en dat staat gelijk aan vier normale flessen. De wijn is krachtig en hoog in alcohol, vanwege het indrogen van de druiven voor het maken van ...
Meer over deze wijn
Neem allereerst een Bourgogne glas. En schenk daar dan deze goudgele krachtpatser in.Tijdens het walsen komen aroma's vrij waaronder: bloemen honing amandel gedroogd fruit boter en vanille ...
Meer over deze wijn
Ooit maakten de monniken hier wijn. Nu doet Thierry Thomas en zijn team ons telkens verbazen met zijn 'monnikenwerk'! Elegant volle Chardonnay met een houtrijping op reeds gebruikte vaten. ...
Meer over deze wijn
De Cave de Richemer heeft als slogan: 'your stopover between land and sea!'Tja wat moet je daar nog aan toevoegen als je deze bloedstollend goed gemaakte Sauvignon Blanc hebt gedronken? De ...
Meer over deze wijn
Beeld je eens in: het is een zonnige dag en je zit op het strand/terras/boot/. . (doorhalen wat niet van toepassing is). Je schenkt een glas van deze Cap d'Agde Blanc van Cave de Richemer ...
Meer over deze wijn