Grauburgunder is een Franse druivensoort die oorspronkelijk afkomstig is uit de Bourgogne. In 1711 vond Johann Ruland de Bourgondische wijnstok in zijn tuin in de Pfalz en begon deze te vermeerderen. Door hem wordt deze druif in Duitsland ook vaak 'Ruländer' genoemd.In Rheinhessen zijn nu 1500 hectare aan wijngaarden met deze druif beplant waarvan een deel in de wijngaarden van Helmut Weber in Gau-Algesheim. Het grootste deel van de druiven is gerijpt in roestvrijstalen tanks een kleiner deel in houten vaten. Vlak voordat de wijn gebotteld wordt worden de twee typen samen gemengd. Het eindresultaat is een verscheidenheid aan aroma's van typische bloemige tonen tot prachtige fruitige tonen. Je kunt ook pittige notensmaken ruiken en proeven. Een geweldige metgezel voor uiteenlopende gastronomische toepassingen.
Wow dit is lekker tintelend verfrissend! Alsof je in vers geoogste druiven bijt.De wijn is medium vol en met een exotisch kruidige smaak die wel heel goed van pas komt bij diverse ...
Meer over deze wijn
Val di Suga ligt aan de noordkant van Montalcino en is uniek omdat het als een van de weinige producenten wijngaarden bezit op drie verschillende terroirs in de appellatie. Deze diversiteit ...
Meer over deze wijn
Laat je verleiden door deze betoverende Merlot! Kersenrood van kleur, Aroma's van rijp fruit zoals braam en blauwe bes en een tikkeltje kruidig. Met zijdezachte tannines zorgt deze soepele ...
Meer over deze wijn
Godello - moeilijk uit te spreken, maar makkelijk om van te houden. Deze witte druif uit het noordwesten van Spanje is een echte smaakmaker, en dat proef je meteen in deze knisperend frisse ...
Meer over deze wijn