Elegante robijnrode Oostenrijkse wijn. Het fruit loopt voorop: wilde kersen en rozenbottels. In hun kielzog volgen kruiden, als jeneverbessen en laurier. Met delicaat wat donkere chocolade in de afdronk. De wijn heeft mooi geïntegreerd hout en fluweelzachte tannines.
Spijs & moment Een verrassende dinerwijn die wel wat kan hebben: smaakrijk gevogelte, evenals allerlei wildgerechten, maar ook biefstuk, runderfilet en wildpaté. Natafelen kan ook met een rijkelijk gevulde plank met harde kazen: Parmezaans, Gouda of bergkaas.
Past goed bij: gevogelte, wild, rood vlees, paté, harde kazen.
Overige informatie
JamesSuckling.com, oktober 2017 - 91 punten (2015) Berliner Wein Trophy, februari 2018 - Gouden medaille (2015) Berliner Wein Trophy, februari 2016 - Gouden medaille (2013)
Intens donkerrode kleur, complex karakter met een aroma van rijp rood fruit, pruimen en zwarte bessen. Een zoete aanzet, een sappige en rijpe smaak van pruimen en wat zoethout. De afdronk is lang en aangenaam.
Meer over deze wijn
Een Spaanse rosé met een heldere roze kleur. De geur is rood fruitig met bessen, frambozen, bosaardbeitjes en subtiel vijgen. Ook in de zachte, romige smaak treedt al dit fruit op de voorgrond.
Meer over deze wijn
De druiven worden voorzichtig geperst, zodat de most alleen bestaat uit sap dat vanzelf is vrijgekomen. Hierna volgt de cryo maceratie en de fermentatie. De primaire aroma's worden zeer ...
Meer over deze wijn
Helder groen van kleur. Complexe en bloemige geur met kenmerken van rozen en tropisch fruit. De smaak is opwekkend fris en fruitig met een aangenaam lange afdronk. ...
Meer over deze wijn