Verrukkelijke Chardonnay uit het zuiden van de Bourgogne. Met fijne, nootachtige aromas, wat citrus en een zachte nasmaak. Voor aan tafel en ook als avondwijn. Antonin Rodet is al sinds 1875 een begrip in de Bourgogne. Rodets wijnen worden geroemd om hun beschaafde, chique stijl en de duidelijke weergave van de unieke eigenschappen per streek. Bij Rodet is een Saint-Veran dan ook duidelijk een Bourgogne uit het zuiden van de streek. Hij komt uit de Maconnais en wordt gemaakt van chardonnaydruiven. Het is hier wat warmer waardoor de zuren van de chardonnay ietsje zachter zijn en de wijn ronder overkomt. Dat gaat goed samen met romige gerechten, bijvoorbeeld bij een smeuige vis als zalm of bij een pasta met kaassaus. Schenk hem niet te koud, op 12 a 14 graden celsius, dat wil zeggen ongeveer een kwartier voor gebruik uit de koelkast.
Dit is een lichtzoete Gluhwein voor gezellige, winterse momenten. Met de warme van kaneel en sinaasappel. Lekker om op te warmen en te drinken bij speculaas of oliebollen. ...
Meer over deze wijn
In de wijngaarden rondom de plaats Asti wordt veel moscato verbouwd. Daarvan wordt deze lichtzoete, mousserende gemaakt met de smaak van rijpe druiven. Lekkere wijn om in de zon van te ...
Meer over deze wijn
Met deze strakdroge, sprankelende champagne brut begin je elk diner in stijl. Heel feestelijk als glas op zich en een aanrader bij lichte voorgerechten met vis. Diane de Frion is een ...
Meer over deze wijn