Afkomstig van verschillende wijngaarden in Victoria, een wijngebied in het zuidoosten van Australië. Na de oogst start een koude schilweking om kleur en smaak te onttrekken. De gisting start op een gecontroleerde temperatuur van 24 graden en eindigt op 20 graden. Gedurende deze 7 dagen wordt het sap regelmatig over de schilletjes gepompt. Hierdoor krijgt de wijn meer kleur en smaak. De wijn ondergaat vervolgens een houtrijping van zes maanden in nieuw Amerikaans eiken.
Robijnrood met een paarse gloed. In de geur bramen, pruimen, koffie en vleugjes abrikoos en bloemen. Fruitige en sappige wijn. Vol met soepele, zachte tannines en subtiele houtrijpingstonen.
Lekker bij een BBQ of bij een Marokkaanse tajine met lam en abrikozen.
Wijn kopen:
Deze wijn is helaas (tijdelijk) niet meer te koop. Vergelijkbare wijnen vind u onderaan deze pagina.
Orphan Bank is getuige van Langmeil's inzet voor het behoud van de oude en zeldzame Barossa wijngaarden. Tien rijen Shiraz die voor 1860 zijn geplant, werden gered van de bulldozer van een ...
Meer over deze wijn
De druiven voor deze wijn worden midden oktober met de hand geplukt. De wijn is robijn rood van kleur. Hij heeft krachtige en fruitige aroma’s en specerijen waaronder vanille. Goed ...
Meer over deze wijn
Een heerlijke zoete witte wijn gemaakt naar voorbeeld van de Chinese Chefoo wijn. Een melange van zoete Europese wijnen, aangevuld met extra zoete most maken deze wijn heerlijk ...
Meer over deze wijn
Deze Spaanse rode is perfect in balans. De zuren, het fruit, de tannines. De kleur is intens. De geuren en smaken blijven maar doorkomen en blijven ook nog even rondhangen: kersen, rood ...
Meer over deze wijn