Afkomstig van verschillende wijngaarden in Victoria, een wijngebied in het zuidoosten van Australië. Na de oogst start een koude schilweking om kleur en smaak te onttrekken. De gisting start op een gecontroleerde temperatuur van 24 graden en eindigt op 20 graden. Gedurende deze 7 dagen wordt het sap regelmatig over de schilletjes gepompt. Hierdoor krijgt de wijn meer kleur en smaak. De wijn ondergaat vervolgens een houtrijping van zes maanden in nieuw Amerikaans eiken.
Robijnrood met een paarse gloed. In de geur bramen, pruimen, koffie en vleugjes abrikoos en bloemen. Fruitige en sappige wijn. Vol met soepele, zachte tannines en subtiele houtrijpingstonen.
Lekker bij een BBQ of bij een Marokkaanse tajine met lam en abrikozen.
Wijn kopen:
Deze wijn is helaas (tijdelijk) niet meer te koop. Vergelijkbare wijnen vind u onderaan deze pagina.
Een heerlijke zoete witte wijn gemaakt naar voorbeeld van de Chinese Chefoo wijn. Een melange van zoete Europese wijnen, aangevuld met extra zoete most maken deze wijn heerlijk ...
Meer over deze wijn
Met wijn als basis is, door toevoeging van wat fruitaroma, een lichtzoete wijndrank gecomponeerd, met een lichtvoetige, ongecompliceerde smaak. Heerlijk op zichzelf als aperitief. Ook te ...
Meer over deze wijn
Bij de nieuwe Chileense indeling op terroir is de wijngaard rond de oude bodega in Angostura ingedeeld bij het terroir onder invloed van de Andes, dus als 'Gran Terroir de los Andes'. Dit ...
Meer over deze wijn
De Cantina Ricchi Meridiano Garda Chardonnay is recent onderscheiden met een GOUDEN award bij de MUNDUS VINI, één van de belangrijkste onderscheidingen die je als wijnhuis kunt ontvangen.
De ...
Meer over deze wijn