Afkomstig van verschillende wijngaarden in Victoria, een wijngebied in het zuidoosten van Australië. Na de oogst start een koude schilweking om kleur en smaak te onttrekken. De gisting start op een gecontroleerde temperatuur van 24 graden en eindigt op 20 graden. Gedurende deze 7 dagen wordt het sap regelmatig over de schilletjes gepompt. Hierdoor krijgt de wijn meer kleur en smaak. De wijn ondergaat vervolgens een houtrijping van zes maanden in nieuw Amerikaans eiken.
Robijnrood met een paarse gloed. In de geur bramen, pruimen, koffie en vleugjes abrikoos en bloemen. Fruitige en sappige wijn. Vol met soepele, zachte tannines en subtiele houtrijpingstonen.
Lekker bij een BBQ of bij een Marokkaanse tajine met lam en abrikozen.
Wijn kopen:
Deze wijn is helaas (tijdelijk) niet meer te koop. Vergelijkbare wijnen vind u onderaan deze pagina.
Een heerlijke zoete witte wijn gemaakt naar voorbeeld van de Chinese Chefoo wijn. Een melange van zoete Europese wijnen, aangevuld met extra zoete most maken deze wijn heerlijk ...
Meer over deze wijn
Klassieke combinatie van zuidelijke druiven, op het fruit gemaakt. Heerlijk sappig, met frisheid, rode kersen, niet heel krachtig, maar open en verleidelijk, met fijne zuren, heel fruitig en ...
Meer over deze wijn
Ambitieus gemaakte Zuid Afrikaanse witte wijn. Citroengeel. De geur is expressief en complex, de smaak aromatisch: rijp geel fruit, sinaasappelschil, volle abrikozen, gedroogde bloemen, ...
Meer over deze wijn
In het zuiden van Wintzenheim, is de wijngaard 'Hengst' gelegen op een helling op de zuidoosten op 270 tot 360 meter hoogte. De bodem bestaat uit kalkhoudende mergel. Om de expressie en het ...
Meer over deze wijn