Afkomstig van verschillende wijngaarden in Victoria, een wijngebied in het zuidoosten van Australië. Na de oogst start een koude schilweking om kleur en smaak te onttrekken. De gisting start op een gecontroleerde temperatuur van 24 graden en eindigt op 20 graden. Gedurende deze 7 dagen wordt het sap regelmatig over de schilletjes gepompt. Hierdoor krijgt de wijn meer kleur en smaak. De wijn ondergaat vervolgens een houtrijping van zes maanden in nieuw Amerikaans eiken.
Robijnrood met een paarse gloed. In de geur bramen, pruimen, koffie en vleugjes abrikoos en bloemen. Fruitige en sappige wijn. Vol met soepele, zachte tannines en subtiele houtrijpingstonen.
Lekker bij een BBQ of bij een Marokkaanse tajine met lam en abrikozen.
Wijn kopen:
Deze wijn is helaas (tijdelijk) niet meer te koop. Vergelijkbare wijnen vind u onderaan deze pagina.
De druiven voor deze wijn worden midden oktober met de hand geplukt. De wijn is robijn rood van kleur. Hij heeft krachtige en fruitige aroma’s en specerijen waaronder vanille. Goed ...
Meer over deze wijn
Intens donkerrode kleur, complex karakter met een aroma van rijp rood fruit, pruimen en zwarte bessen. Een zoete aanzet, een sappige en rijpe smaak van pruimen en wat zoethout. De afdronk is lang en aangenaam.
Meer over deze wijn
Helder geel van kleur met een neus van bloemen en hinten van abrikoos en mandarijn. Het is een expressieve en goed gebalanceerde wijn. Complex en elegant met een uitermate lange afdronk. ...
Meer over deze wijn
Dieppaars met robijnkleurige gloed. Elegant en complex met aroma's van pruimen, rode bessen en specerijen. Tonen van drop en vanille. Goede balans met zachte, maar aanwezige tannines. Lange afdronk met nuances van chocolade.
Meer over deze wijn