Frisse, droge Sauvignon Blanc met een vriendelijke zachte nasmaak van rijp fruit. Dat is lekker als je hem zo, zonder iets erbij, drinkt. Als je aan Nieuw-Zeelandse wijn denkt, kom je meteen bij Sauvignon Blanc terecht want dat is de wijn die Nieuw-Zeeland letterlijk wereldberoemd heeft gemaakt. Hoewel wijnhuizen als Brancott dit gigantische succes van Sauvignon Blanc natuurlijk nooit hadden voorzien, zagen ze wel al heel vroeg dat Marlborough op het zuidereiland de ideale stek voor deze druif was. In 1975, toen het bedrijf er de eerste wijnstokken plantte, was daar nauwelijks wijnbouw. Inmiddels weet iedereen dat Marlborough een van de beste terroirs is voor sauvignon. Brancott heeft het niet bij sauvignon gelaten, maar verbouwt er ook andere druivenrassen die zich in een koel klimaat thuis voelen.
Dit is een lichtzoete Gluhwein voor gezellige, winterse momenten. Met de warme van kaneel en sinaasappel. Lekker om op te warmen en te drinken bij speculaas of oliebollen. ...
Meer over deze wijn
In de wijngaarden rondom de plaats Asti wordt veel moscato verbouwd. Daarvan wordt deze lichtzoete, mousserende gemaakt met de smaak van rijpe druiven. Lekkere wijn om in de zon van te ...
Meer over deze wijn
Chique dinerwijn. Krachtig, maar niet zwaar en daardoor heel geschikt voor bij rood vlees en wild. Montepulciano ligt zuidelijker dan Chianti. Het is er beduidend warmer en dat proef je in ...
Meer over deze wijn