Stevige, complexe dinerwijn die zachter gaat smaken als je hem combineert met gebraden vlees en wild. In de Bordeaux ligt Saint-Emilion. De naam staat voor het prachtige oude stadje, het wijngebied bij de stad en de wijn zelf. Rondom de stad ligt een aantal dorpen die op hun etiket achter de naam van hun eigen dorp ook de aanduiding Saint-Emilion mogen vermelden. Daarmee wordt aangegeven dat ze in stijl veel op Saint-Emilion lijken, maar niet uit de stad zelf omen. Een van deze zogenaamde satellieten is Lussac en daar ligt Chateau La Marzenac. Net zoals veel Saint-Emilions bestaat La Marzenac uit merlot en cabernet franc. Hij is opvallend vol en zacht.
In de wijngaarden rondom de plaats Asti wordt veel moscato verbouwd. Daarvan wordt deze lichtzoete, mousserende gemaakt met de smaak van rijpe druiven. Lekkere wijn om in de zon van te ...
Meer over deze wijn
Met deze strakdroge, sprankelende champagne brut begin je elk diner in stijl. Heel feestelijk als glas op zich en een aanrader bij lichte voorgerechten met vis. Diane de Frion is een ...
Meer over deze wijn
Dit is een lichtzoete Gluhwein voor gezellige, winterse momenten. Met de warme van kaneel en sinaasappel. Lekker om op te warmen en te drinken bij speculaas of oliebollen. ...
Meer over deze wijn
Deze zachte wijn heeft de volle smaak van rijpe mango en vanille. Lekker voor zo, bij curry en pittige, romige kaas. Deze volle, bijna romige Chardonnay komt uit de Languedoc, het zuiden van ...
Meer over deze wijn