Omdat deze volle wijn ook frisse zuren heeft, kun je hem eerst als aperitief schenken en daarna aan tafel. Pouilly Fuisse is de bekendste appellatie in de Ma con, een subregio van de Bourgogne. Op de heuvel van het dorp Fuisse ligt het domein van Christophe Cordier dat uitzicht biedt op de wijngaarden. Van de chardonnay van deze zonnige hellingen maakt Cordier een volle, houtgerijpte dinerwijn met rijp fruit, het romige van vanille en wat kruidige houttonen. Absoluut een succes bij kabeljauw of kip in een romige saus, maar hij combineert ook verrassend goed met een (vegetarische) curry.
Deze Chardonnay komt uit het zuiden van de Bourgogne. Hij smaakt vol en zacht, maar je proeft ook frisse zuren. Daardoor is hij lekker voor zo en aan tafel. Pouilly-Fuisse kun je gerust tot ...
Meer over deze wijn
Dit is een lichtzoete Gluhwein voor gezellige, winterse momenten. Met de warme van kaneel en sinaasappel. Lekker om op te warmen en te drinken bij speculaas of oliebollen. ...
Meer over deze wijn
In de wijngaarden rondom de plaats Asti wordt veel moscato verbouwd. Daarvan wordt deze lichtzoete, mousserende gemaakt met de smaak van rijpe druiven. Lekkere wijn om in de zon van te ...
Meer over deze wijn
Bij Felix Solis vroegen ze aan hun wijnmakers om helemaal los te gaan. Vergeet de regels en maak wat je wilt. Een wijn die je zelf het liefste drinkt. Het resultaat is Mucho Más. Een ...
Meer over deze wijn