Sangiovese is het nationaal Italiaanse druivenras dat van noord tot zuid staat aangeplant. In Emilia Romagna, in het noorden, geeft het hele frisse, sappige eet wijnen waar het fruit het glas uit swingt. De druiven worden met de hand geplukt. De wijn ondergaat een traditionele rode vinificatie met de maceratie op de schil om op deze manier de kleur en aroma extractie te verbeteren.
Paarsrood, glanzend. Rode kersen en pruimen, rijp en sappig, domineren niet alleen de geur maar ook de smaak. Fruitgedreven maar ook uitgerust met frisse zuurtjes die voor een spannende balans zorgen. Fluwelen tannine.
Deze wijn smaakt nog beter in combinatie bij pittige pasta, rood vlees, pizza en oude kazen.
Deze volle, krachtige en fruitige wijn heeft een kenmerkende lichtrode Pinot Noir kleur. In de neus komen duidelijke aroma’s van rood en zwart fruit naar voren zoals aardbei, kersen, ...
Meer over deze wijn
De wijn is granaatrood van kleur, heeft een vol bouquet van jam, pruimen en aangename balsamico-geuren. Het is een gebalanceerde wijn met zijn zachte tannines en een fluweelachtig mond ...
Meer over deze wijn
Deze prachtige wijn heeft de typische zachte smaak van Zuid Italië. Mooi vol, gekonfijt rood fruit, specerijen en kruidigheid. De volle, lange, zachte afdronk is geweldig.
Lekker in ...
Meer over deze wijn
De Nebbiolo wijngaarden die zich rondom de gemeente Barolo bevinden liggen op een hoogte van 280 - 380 meter boven zeeniveau. De bodem is rijk aan grijze zanderige zilte klei die soms zelfs ...
Meer over deze wijn