Sangiovese is het nationaal Italiaanse druivenras dat van noord tot zuid staat aangeplant. In Emilia Romagna, in het noorden, geeft het hele frisse, sappige eet wijnen waar het fruit het glas uit swingt. De druiven worden met de hand geplukt. De wijn ondergaat een traditionele rode vinificatie met de maceratie op de schil om op deze manier de kleur en aroma extractie te verbeteren.
Paarsrood, glanzend. Rode kersen en pruimen, rijp en sappig, domineren niet alleen de geur maar ook de smaak. Fruitgedreven maar ook uitgerust met frisse zuurtjes die voor een spannende balans zorgen. Fluwelen tannine.
Deze wijn smaakt nog beter in combinatie bij pittige pasta, rood vlees, pizza en oude kazen.
Een karmijnrode kleur met in de geur zeer kruidige, wat aardse tonen kenmerkend voor de Pinotage druif. De smaak is rijp en krachtig met mooie hout tonen en een prettige afdronk die lang nablijft.
Meer over deze wijn
Zuid-Afrikaanse Chardonnay in bourgogne-stijl. Met een prachtige balans tussen het frisse fruit (citrus, limoen, ananas), zachte butterscotch en kruidig eiken. Je proeft dat de wijn op hout ...
Meer over deze wijn
Een heerlijke Moscato Spumante Rosé van 95% Moscato en 5% Brachetto.
Zacht en zoet, met bloemen- en fruittonen.
Ideaal als aperitief of na een maaltijd bij een kaasplank, fruit of noten. ...
Meer over deze wijn
Deze Tautavel van La Baume heeft heerlijk lichte houttonen en wat tonen van rood fruit. Een rijke smaak met lichte tannines die zorgen voor een zeer lange afdronk. Een prachtige begeleider ...
Meer over deze wijn