Condrieu is een piepkleine appellatie in de noordelijke Rhône in Frankrijk, wereldwijd beroemd als de bakermat van de druif Viognier. Deze witte druif staat bekend om haar aromatische kracht, exotisch fruit en fluwelige structuur. Slechts een handvol wijnmakers heeft hier wijngaarden, wat Condrieu tot een zeldzaam en begeerd domein maakt. Ambacht en authenticiteit Wijnmaker Yann Menager van Domaine de la Roche Paradis werkt volgens een minimalistische filosofie: biologisch bewerkte wijngaarden, lage opbrengsten en uitsluitend handmatige oogst. De stokken Viognier werden in 1990 aangeplant op mica-schistbodems, die de wijn een verfijnde mineraliteit meegeven. Spontane vergisting en rijping in oudere barriques zorgen voor puurheid en balans, zonder overheersend hout of overdadig parfum. Het resultaat is een fabelachtig zuivere Condrieu met gelaagdheid en authenticiteit, die tot de mooiste expressies van de Rhône behoort.
Witte Côtes du Rhône gemaakt van 88% viognier met grenache blanc. Bloemig en vol met de geur van abrikoos, meloen en amandelen. Maar ook nectarine, anijs en venkel. Alcoholpercentage: 14%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
De naam Schistes d’Agrumes slaat op de bodem van de wijngaard. Schistes is een gespleten gesteente. Het lijkt op leisteen. D'agrumes betekent letterlijk ‘citrusvruchten’. Alcoholpercentage: 14%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Nog altijd worden de beste viognier-wijnen gemaakt in Condrieu. In dit geval rijpt 50% van de wijn op hout. Je ontdekt bloemen, abrikoos, perzik, hazelnoot en amandel. Alcoholpercentage: 13,5%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Deze witte Rhône wijn is een mix van lokale druiven. Hij wordt gemaakt van 28% viognier, 23% grenache blanc, 22% roussanne, 15% marsanne, 7% bourboulenc en 5% clairette. Alcoholpercentage: 14%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Weelderige Pomerol uit rijk jaar van het beroemde Château Clinet. Krachtig, verleidelijk en fluweelzacht met diepte en complexiteit. Deze kerst al heerlijk! ...
Meer over deze wijn
Midnight Fever is hét fruitige feestnummer van de zomer. Licht, frivool en boordevol rood fruit. Slechts 11% alcohol, dus je schenkt 'm gewoon nog eens in. ...
Meer over deze wijn
Wat is Appassimento eigenlijk? Het is een speciale manier van wijn maken waarbij de druiven pas op het allerlaatste moment worden geplukt. De handgeplukte trossen worden vervolgens gedroogd ...
Meer over deze wijn
Een paar jaar geleden stonden zes Governo's op de proeftafel die het blind moesten opnemen tegen de Amarones, Ripasso's en Appassimento's. De grote verrassing van deze proeverij bleek ...
Meer over deze wijn