Calalenta Rosé is gemaakt van 100% Merlot. De wijngaarden liggen hier op een uitstekende locatie in het Sud Abruzzo-gebied, laag gesnoeid en geplant op steile heuvels op een hoogte tot 250 meter boven zeeniveau, wat zorgt voor een wijn met een uitstekende balans tussen aroma's en zuurgraad. De druiven worden ’s nachts met de hand geplukt en direct na de oogst gekoeld tot -1° C en geperst. De eerste persing wordt gedurende 20 dagen gefermenteerd bij een temperatuur van maximaal 10 ° C in een roestvrijstalen tank. Na een lichte en snelle rijping op de droesem van 30 dagen in roestvrij staal, wordt de wijn voorzichtig verfijnd, gefilterd en direct gebotteld.
Calalenta Rosé is het Italiaanse alternatief voor een ‘Provence style rosé’. De kleur is zeer licht roze, frisse aroma’s in de neus van aardbei, vers gesneden watermeloen en rozenblaadjes. In de mond heerlijk verfrissende smaak met tonen van fris fruit, bloemen met een zachte heerlijke minerale tonen, gevolgd door een lange afdronk met een frisse zuurgraad in combinatie met vers fruit.
Calalenta Rosé is heerlijk als aperitief of als begeleider van verschillende visgerechten, frisse salades en gegrild vlees.
De wijn wordt geproduceerd door 100% Barbera, volgens de appassimento-methode. De druiven zijn gedroogd om de wijn meer intensiteit en zoetheid te geven. Deze wijn is, in tegenstelling tot ...
Meer over deze wijn
Met een kapel uit de elfde eeuw op het terrein, was Chateau d'Escurac een opmerkelijke producent in Civrac en Medoc sinds de wijnen voor het eerst werden genoemd als "onder de vijfde groei ...
Meer over deze wijn
Dankzij een hoog kleigehalte in de bodem is deze Zuid-Afrikaanse Chardonnay vol en subtiel tegelijk. Strogeel van kleur en met een diversiteit aan geuren en smaken. Met de frisheid van ...
Meer over deze wijn
Martini Asti is een prachtige Italiaanse mousserende wijn. De wijn is gemaakt van de Muskaat druif en heeft een zachte en rijpe smaak. De steile en zonovergoten heuvels in het hart van ...
Meer over deze wijn