Dit is een witte wijn die goed bij romige kaasjes en oosterse gerechten past. Omdat hij dik, vol en smeuig smaakt. Daarom ook noemden de wijnmakers hem Fat bastard. Natuurlijk gaat het om de wijn, maar Fat Bastard kies je - in elk geval de eerste keer - ook voor de verpakking en het verhaal. Fat Bastard is een toevallige vondst van de Franse wijnmaker Thierry Boudinaud en de Australische wijnrebel Guy Anderson. Jaren geleden maakten ze samen een Chardonnay in de Languedoc. Het was een experiment van Thierry die een deel van de wijn lange tijd op zn droesem in het vat had laten rijpen, zoals ook wel met witte Bourgognes gebeurt. De wijn was er lekker dik, vol en rond van geworden: A Fat Bastard. Omdat die Chardonnay en ook het verhaal in de smaak vielen, hebben de wijnvrienden het assortiment later uitgebreid.
In de wijngaarden rondom de plaats Asti wordt veel moscato verbouwd. Daarvan wordt deze lichtzoete, mousserende gemaakt met de smaak van rijpe druiven. Lekkere wijn om in de zon van te ...
Meer over deze wijn
Met deze strakdroge, sprankelende champagne brut begin je elk diner in stijl. Heel feestelijk als glas op zich en een aanrader bij lichte voorgerechten met vis. Diane de Frion is een ...
Meer over deze wijn
Fruitige bordeaux met precies dat beetje bite waardoor hij lekker is voor zo en om bij te eten. Past echt bij alles, van geroosterde ribeye tot vegetarische lasagne. Aanrader voor bij de borrelplank.
Meer over deze wijn
Deze zachte wijn heeft de volle smaak van rijpe mango en vanille. Lekker voor zo, bij curry en pittige, romige kaas. Deze volle, bijna romige Chardonnay komt uit de Languedoc, het zuiden van ...
Meer over deze wijn