Zacht, vol fruit en wat vanille. De wijnmaker noemt dat a kiss of wood, omdat hij maar een deel van de wijn op houten vat liet rijpen. Heerlijke avond- en eetwijn. Natuurlijk gaat het om de wijn, maar Fat Bastard kies je - in elk geval de eerste keer - ook voor de verpakking en het verhaal. Fat Bastard is een toevallige vondst van de Franse wijnmaker Thierry Boudinaud en de Australische wijnrebel Guy Anderson. Jaren geleden maakten ze samen een Chardonnay in de Languedoc. Het was een experiment van Thierry die een deel van de wijn lange tijd op z'n droesem in het vat had laten rijpen, zoals ook wel met witte Bourgognes gebeurt. De wijn was er lekker dik, vol en rond van geworden: A Fat Bastard. Omdat die Chardonnay en ook het verhaal in de smaak vielen, hebben de wijnvrienden het assortiment later uitgebreid.
Dit is een lichtzoete Gluhwein voor gezellige, winterse momenten. Met de warme van kaneel en sinaasappel. Lekker om op te warmen en te drinken bij speculaas of oliebollen. ...
Meer over deze wijn
In de wijngaarden rondom de plaats Asti wordt veel moscato verbouwd. Daarvan wordt deze lichtzoete, mousserende gemaakt met de smaak van rijpe druiven. Lekkere wijn om in de zon van te ...
Meer over deze wijn
Chique dinerwijn. Krachtig, maar niet zwaar en daardoor heel geschikt voor bij rood vlees en wild. Montepulciano ligt zuidelijker dan Chianti. Het is er beduidend warmer en dat proef je in ...
Meer over deze wijn