Meer-gangen-diner-wijn. Gekoeld lekker bij het voorgerecht. Daarna op kamertemperatuur bij hoofdgerecht en de kaas. Rioja wordt volgens traditie gemaakt van druiven van verschillende wijngaarden. De familie Martinez Bujanda geloofde in de kracht van een Rioja, gemaakt van de druiven van een specifieke helling. Ze kochten een nieuwe wijngaard, prachtig gelegen in een bocht van de rivier de Ebro. De 8 hectare was precies de juiste omvang voor het stichten van een chateau bij de wijngaard, zoals bijvoorbeeld in de Bordeaux gebruikelijk is. In Spanje hebben ze voor dit soort wijnhuizen een speciale aanduiding: Grande Pago. Deze wettelijk beschermde titel krijg je alleen als de wijn uitzonderlijk goed is. Vino de Pago is dus ook een kwaliteitsaanduiding.
Deze prachtige wijn laat het hart van menig Rioja-liefhebber sneller kloppen. De Añares Rioja DOCa Reserva valt jaar na jaar met z'n neus in de wijnprijzen en is het vlaggenschip van ...
Meer over deze wijn
Spaanse klassieker: een jaar gerijpt op eikenhouten vaten en twee jaar in de bodega. Vol van smaak met tonen van vanille. Reserva betekent dat deze wijn minimaal 3 jaar heeft gerijpt. Voor ...
Meer over deze wijn
Uit Rioja, een van de beste wijngebieden van Spanje, komt deze bekroonde Añares Rioja DOCa Crianza van Bodega Olarra. Dit wijnhuis is al eens uitgeroepen tot Best Spanish Wine Producer en ...
Meer over deze wijn
Bodegas Olarra ligt in het hart van Rioja. Sinds de oprichting in 1973 staat het Spaanse huis bekend om zijn krachtige volle Rioja stijl en om de imposante architectuur van het wijnhuis, wat ...
Meer over deze wijn
Dit is een lichtzoete Gluhwein voor gezellige, winterse momenten. Met de warme van kaneel en sinaasappel. Lekker om op te warmen en te drinken bij speculaas of oliebollen. ...
Meer over deze wijn
In de wijngaarden rondom de plaats Asti wordt veel moscato verbouwd. Daarvan wordt deze lichtzoete, mousserende gemaakt met de smaak van rijpe druiven. Lekkere wijn om in de zon van te ...
Meer over deze wijn
Chique dinerwijn. Krachtig, maar niet zwaar en daardoor heel geschikt voor bij rood vlees en wild. Montepulciano ligt zuidelijker dan Chianti. Het is er beduidend warmer en dat proef je in ...
Meer over deze wijn