Bij een witte Côtes du Rhône ben je als producent behoorlijk vrij om te kiezen welke Rhônedruiven je gebruikt. In het geval van deze Côtes du Rhône Blanc van Vidal-Fleury is de belangrijkste druif in de blend viognier (88%). Dat zorgt voor een bloemige en volle wijn met de geur van abrikoos, meloen en amandelen. De blend bevat daarnaast grenache blanc. Die zorgt voor de geur van nectarine, anijs en venkel. De wijn heeft een lage zuurgraad en gaat goed bij in de boter gebakken sliptong of bij Zwitserse kaasfondue.
Smeuige, zachte wijn met een frisse nasmaak. Lekker voor zo en aan tafel. Samen met Guigals rode Rhone vormt hij een mooi duo voor een etentje met meer gangen. Bij Rhone denk je misschien ...
Meer over deze wijn
Bij een Côtes du Rhône denk je al snel aan een rode wijn. Maar deze blend van grenache blanc, clairette en bourboulenc zorgt voor een volle witte wijn. Lekker bij romige sauzen. Alcoholpercentage: 13,5%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Witte Côtes du Rhône gemaakt van 88% viognier met grenache blanc. Bloemig en vol met de geur van abrikoos, meloen en amandelen. Maar ook nectarine, anijs en venkel. Alcoholpercentage: 14%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
De druiven marsanne en roussanne zijn de ‘Peppi en Kokki’ van de Rhône. Samen zorgen ze voor rijke wijnen met rijpe peren, abrikozen, amandelspijs en honing. Alcoholpercentage: 13%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Dit is een lichtzoete Gluhwein voor gezellige, winterse momenten. Met de warme van kaneel en sinaasappel. Lekker om op te warmen en te drinken bij speculaas of oliebollen. ...
Meer over deze wijn
In de wijngaarden rondom de plaats Asti wordt veel moscato verbouwd. Daarvan wordt deze lichtzoete, mousserende gemaakt met de smaak van rijpe druiven. Lekkere wijn om in de zon van te ...
Meer over deze wijn
Chique dinerwijn. Krachtig, maar niet zwaar en daardoor heel geschikt voor bij rood vlees en wild. Montepulciano ligt zuidelijker dan Chianti. Het is er beduidend warmer en dat proef je in ...
Meer over deze wijn