"Spumante" is de Italiaanse benaming voor mousserende wijn. In tegenstelling tot "Frizzante", dat verwijst naar een licht bruisende wijn, kenmerkt Spumante zich door een volle, intense bruis. Italië kent diverse regio's en productiemethoden voor het maken van Spumante. Een van de bekendste soorten is Prosecco, maar andere varianten zoals Franciacorta en Asti Spumante zijn ook populair.Mousserende wijn en gerechtenProsecco Spumante is meestal fris, licht en fruitig, wat het een geweldige wijn maakt voor lichtere gerechten. Goede combinaties zijn bijvoorbeeld sushi omdat de lichte fruitigheid van de Spumante super samen gaat met de delicate smaken van sushi en sashimi, maar gegrilde vis zoals zeebaars is ook heerlijk in combinatie met de knisperende zuurgraad van een mousserende wijn.
Château Nouret ligt in de noordelijke Médoc, vlakbij Civrac en Bégadan en op steenworp afstand van het beroemde, hoog aangeschreven Château La Tour de By waar het zeker wat van weg heeft. De ...
Meer over deze wijn
Frisse én rijke Chardonnay, ziltig fris als Chablis met body en rijp fruit à la Saint-Véran. Dankt z'n unieke stijl aan wijngaarden direct aan de mediterrane kust met oeroude vulkanische bodems.
Meer over deze wijn
Het zonovergoten Sicilië is één van de grootste wijnstreken van Italië en kent op het gebied van wijn een eeuwenlange geschiedenis. Verschillende volkeren hebben hier geregeerd: van de ...
Meer over deze wijn
Domaine du Cèdre Doré is in goede handen bij Louis Moreau: hij is namelijk in Chablis tussen de wijnranken opgegroeid, heeft oenologie gestudeerd aan de Fresno State University in Californië ...
Meer over deze wijn