"Spumante" is de Italiaanse benaming voor mousserende wijn. In tegenstelling tot "Frizzante", dat verwijst naar een licht bruisende wijn, kenmerkt Spumante zich door een volle, intense bruis. Italië kent diverse regio's en productiemethoden voor het maken van Spumante. Een van de bekendste soorten is Prosecco, maar andere varianten zoals Franciacorta en Asti Spumante zijn ook populair.Mousserende wijn en gerechtenProsecco Spumante is meestal fris, licht en fruitig, wat het een geweldige wijn maakt voor lichtere gerechten. Goede combinaties zijn bijvoorbeeld sushi omdat de lichte fruitigheid van de Spumante super samen gaat met de delicate smaken van sushi en sashimi, maar gegrilde vis zoals zeebaars is ook heerlijk in combinatie met de knisperende zuurgraad van een mousserende wijn.
94/100 proefpanelpunten voor het best gelegen perceel met oudste stokken van Château Lacaussade Saint-Martin. Weelderig Merlotfruit met pure Cabernet-cassiskracht en verleidelijke zwarte ...
Meer over deze wijn
Een paar jaar geleden stonden zes Governo's op de proeftafel die het blind moesten opnemen tegen de Amarones, Ripasso's en Appassimento's. De grote verrassing van deze proeverij bleek ...
Meer over deze wijn
Maak kennis met Zibibbo, een van de meest intrigerende druivenrassen van Italië. Deze aromatische krachtpatser - ook wel bekend als Muscat of Alexandria - komt perfect tot zijn recht in het ...
Meer over deze wijn
Ontdek de nieuwe Linden Manor Zinfandel. Rechtstreeks uit Californië waar ze precies weten hoe ze Zinfandel tot eenzame hoogte weten te brengen. De ideale keuze voor liefhebbers van rijke, kruidige wijnen met een romige twist.
Meer over deze wijn