Viognier is met stip de rijzende ster onder de witte druivenrassen. De wijn heeft haar oorsprong in het Franse Rhône-gebied en is inmiddels in meerdere delen van de wereld aangeplant. Viognier-wijnen zijn vrijwel altijd droog, rond en zacht van smaak met fruitige aroma's van abrikoos, perzik en honing. Proef het zelf!Geschiedenis ViognierHet verhaal gaat dat de Romeinen dit druivenras hebben meegenomen naar het Franse Rhône-gebied. Dit bleek een perfect gebied voor de Viognier-druif. Op de steile wijngaarden van Cordieu was dit zelfs de enige toegelaten druif. Toch heeft de druif het erg zwaar gehad. In de jaren '60 was de Viognier zelfs bijna uitgestorven. De wijngaard in de Cordieu verbouwde toen nog slechts 8 hectare. Vanaf de jaren '80 heeft het druivenras een comeback gemaakt. De wijngaard in de Cordieu breidde zich uit tot meer dan 100 hectare en het ras verspreidde zich verder over de wereld!
Amerikaanse Chardonnay gerijpt op oude Bourbonvaten. Dit zorgt voor een volle rijke chardonnay met tonen van vanille, abrikoos en gele appel. Perfecte combinatie met romige sauzen of kip. Alcoholpercentage: 13,5%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Deze Zuid-Afrikaanse reserva variant is gemaakt van druiven van speciaal geselecteerde wijngaarden. De viognier voegt een lekkere zachte fruitigheid toe van nectarines en perzik en de ...
Meer over deze wijn
In no time heeft Jean-Claude Mas van Arrogant Frog de mascotte van zijn bedrijf gemaakt. Een humoristische naam, maar serieuze wijn die je gerust aan tafel kan serveren. Deze blend is vol en ...
Meer over deze wijn
Gemaakt door Jean-Claude Mas: een van de beste wijnmakers van de Languedoc. Hij vinifiëert verschillende percelen en wijngaarden apart om zodoende de perfecte wijn samen te stellen. Alcoholpercentage: 13,5%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Weelderige Pomerol uit rijk jaar van het beroemde Château Clinet. Krachtig, verleidelijk en fluweelzacht met diepte en complexiteit. Deze kerst al heerlijk! ...
Meer over deze wijn
Midnight Fever is hét fruitige feestnummer van de zomer. Licht, frivool en boordevol rood fruit. Slechts 11% alcohol, dus je schenkt 'm gewoon nog eens in. ...
Meer over deze wijn
Wat is Appassimento eigenlijk? Het is een speciale manier van wijn maken waarbij de druiven pas op het allerlaatste moment worden geplukt. De handgeplukte trossen worden vervolgens gedroogd ...
Meer over deze wijn
Een paar jaar geleden stonden zes Governo's op de proeftafel die het blind moesten opnemen tegen de Amarones, Ripasso's en Appassimento's. De grote verrassing van deze proeverij bleek ...
Meer over deze wijn