Deze Chardonnay is het visitekaartje voor het terroir van het huis. Gemaakt van een selectie van de beste vaten, van druiven van de beste percelen. De druiven groeien in oostelijk gelegen wijngaarden met een bodem van verweerd graniet.
Na de oogst worden de druiven ontsteeld en geperst, gevolgd door een vergisting in deels nieuwe (70%), deels gebruikte 228 liter vaten van Frans eikenhout. Een deel van de wijn vergist met behulp van geselecteerde Franse gisten, een ander deel vergist spontaan met de natuurlijke gisten. Na de vergisting rijpt de wijn nog 10 maanden op de lies, waardoor hij ronde, complexe tonen ontwikkelt.
De wijn heeft een prachtig samenspel tussen fruit, hout en zuren. De neus is complex en gelaagd met aroma’s van noten, boter, frisse citrus, rijp geel fruit en wat kruidigheid. Harmonieus en complex van smaak met een kenmerkende mineraliteit, fijne zuren en mooie structuur door de lie-rijping.
Platter's - ****/* (2023)
Met wijn als basis is, door toevoeging van wat fruitaroma, een lichtzoete wijndrank gecomponeerd, met een lichtvoetige, ongecompliceerde smaak. Heerlijk op zichzelf als aperitief. Ook te ...
Meer over deze wijn
Deze wijn is gemaakt van zorgvuldig geselecteerde bush-wijnstokken, ouder dan 50 jaar uit Pedrosa de Duero gelegen op 800 m. Hoog en geplant op zeer arme gronden, ideaal voor wijnbouw. ...
Meer over deze wijn
Spectaculaire Siciliaanse witte wijn. Zachtgeel van kleur. Met in de geur intens tropisch fruit (guave, mango), jasmijnbloemen, perzik, abrikoos, citrus en verse acaciahoning. De wijn is ...
Meer over deze wijn
Het porthuis Barros heeft in de loop van zijn bestaan een grote reputatie opgebouwd met bijzondere Colheita's. Net als andere porthuizen startte Barros de afgelopen decennia daarnaast met de ...
Meer over deze wijn