De druiven worden eind september handmatig van de 40 jaar oude wijnstokken geknipt. Ze worden dan in 6 kilo kratten gelegd die dan in een speciale droogruimte voor ongeveer 100 dagen geventileerd staan in te drogen. Het gewichtsverlies is hierdoor 50% maar nog belangrijker is dat al het lekkers in de druiven nu heel mooi geconcentreerd is. Na een fermentatie van een maand (!!) gaat de wijn voor 2 jaar in gebruikte Barriques voor de rijping. Na de botteling blijven deze juwelen nog 6 maanden in de kelders van La Dama voor dat ze naar Nederland komen. Paradijs komt redelijk dichtbij na het proeven van dit elixier.Kan nog makkelijk 15 jaar worden weggelegd.
Om Recioto te maken, worden de druiven eerst ingedroogd. Bij de alcoholische vergisting worden niet alle suikers omgezet in alcohol waardoor je een zoete wijn krijgt. Heerlijk bij ...
Meer over deze wijn
Ripasso betekent letterlijk her-passeren. En dat gebeurt ook met deze wijn, waarbij de ‘normale’ Valpolicella een tweede gisting krijgt op de druivenschillen van de Amarone. Het levert meer ...
Meer over deze wijn
Voor de Amarone worden de druiven ingedroogd. Het geconcentreerde sap levert een krachtige, stoere, droge wijn op. Vol, bitter en rijk van smaak met een hoog alcoholpercentage. Alcoholpercentage: 15%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
De basis Valpolicella wijn krijgt een tweede vergisting op de schillen van de Amarone-druiven. Dit her-passeren van de wijn noemen ze: Ripasso. Krachtig met kersen, bramen en vanille. Alcoholpercentage: 14%. Inhoud: 150cl.
Meer over deze wijn
Heerlijk die uitbundige aroma's in je neus! Erg frivool maar vooral gedomineerd door verse aardbeien en frambozen met een pittige rode peper hint. In de mond begint deze rosé spectaculair ...
Meer over deze wijn
Chardonja of Chardonnay? Ik weet het wel. Wat kan het toch verfrissend zijn dat je een keer een Chardonnay drinkt die niet door de houtrijping compleet van zijn DNA af is geraakt. Nee dit is ...
Meer over deze wijn
Neem allereerst een Bourgogne glas. En schenk daar dan deze goudgele krachtpatser in.Tijdens het walsen komen aroma's vrij waaronder: bloemen honing amandel gedroogd fruit boter en vanille ...
Meer over deze wijn
Deze Valenciaanse blend fonkelt mooi in het glas met een heldere zuivere robijnrode kleur. Mooi rijp rood fruit in de neus met een vleugje cacao geroosterde tonen en zoete specerijen.De wijn ...
Meer over deze wijn