De druiven worden eind september handmatig van de 40 jaar oude wijnstokken geknipt. Ze worden dan in 6 kilo kratten gelegd die dan in een speciale droogruimte voor ongeveer 100 dagen geventileerd staan in te drogen. Het gewichtsverlies is hierdoor 50% maar nog belangrijker is dat al het lekkers in de druiven nu heel mooi geconcentreerd is. Na een fermentatie van een maand (!!) gaat de wijn voor 2 jaar in gebruikte Barriques voor de rijping. Na de botteling blijven deze juwelen nog 6 maanden in de kelders van La Dama voor dat ze naar Nederland komen. Paradijs komt redelijk dichtbij na het proeven van dit elixier.Kan nog makkelijk 15 jaar worden weggelegd.
Om Recioto te maken, worden de druiven eerst ingedroogd. Bij de alcoholische vergisting worden niet alle suikers omgezet in alcohol waardoor je een zoete wijn krijgt. Heerlijk bij ...
Meer over deze wijn
Als er één familie is die het Super Tuscan-gevoel uitstralen, dan is het wel de familie Ciacci. Met verschillende Azienda's in hun bezit, verspreid over heel Toscane (van Maremmen tot ...
Meer over deze wijn
HEMA Vivunt Valpolicella Ripasso Superiore 0.75L nu voor slechts €7.5,-. Karakteristiek de bittere kersen aangevuld met het wat krentachtige zoet vanwege de ripassotechniek, het werken met ...
Meer over deze wijn
Uit het beroemde Valpolicella dal ten noorden van Verona een elegante Valpolicella Rosso. Gemaakt van dezelfde druiven als de Amarone maar dan "gewoon" normaal gevinifieerd. Na het plukken ...
Meer over deze wijn
Mooie vrijwel massief zwartrode wijn met de schakering paars. De Zuid Italiaanse zon heeft de autochtone Calabrese druiven goed gedaan want de wijn stuift je glas uit met geuren van bramen ...
Meer over deze wijn
Paars-rode wijn met prachtige schitteringen. Deze biologische rode wijn heeft fijne tonen van rood fruit. Smaakvol met een soepele aanzet. Krachtige aroma's van bosvruchten en kers. Een hele plezierige wijn!
Meer over deze wijn
Fris, verfijnd en verrassend karaktervol - de Zero Blanc 0.0% van Weingut Julius bewijst dat alcoholvrije bubbels allesbehalve saai hoeven te zijn. Gemaakt in het zonovergoten Rheinhessen ...
Meer over deze wijn
Metzger uit Grünstadt is niet alleen bekend om zijn stoere labels met runderen, maar ook om hun precieze, kalkgedreven wijnen. De Vom Kalkstein komt van druiven die groeien op oude ...
Meer over deze wijn