De druiven worden eind september handmatig van de 40 jaar oude wijnstokken geknipt. Ze worden dan in 6 kilo kratten gelegd die dan in een speciale droogruimte voor ongeveer 100 dagen geventileerd staan in te drogen. Het gewichtsverlies is hierdoor 50% maar nog belangrijker is dat al het lekkers in de druiven nu heel mooi geconcentreerd is. Na een fermentatie van een maand (!!) gaat de wijn voor 2 jaar in gebruikte Barriques voor de rijping. Na de botteling blijven deze juwelen nog 6 maanden in de kelders van La Dama voor dat ze naar Nederland komen. Paradijs komt redelijk dichtbij na het proeven van dit elixier.Kan nog makkelijk 15 jaar worden weggelegd.
Om Recioto te maken, worden de druiven eerst ingedroogd. Bij de alcoholische vergisting worden niet alle suikers omgezet in alcohol waardoor je een zoete wijn krijgt. Heerlijk bij ...
Meer over deze wijn
Verona is het wijnbouwcentrum van Veneto, waar ook jaarlijks een van de beroemdste wijnbeurzen ter wereld plaatsvindt: Vinitaly. Belangrijkste druivenrassen die voor Verona Rosso worden ...
Meer over deze wijn
Deze Ripasso Superiore van Zonin wordt gemaakt van de traditionele druiven van de Valpolicellastreek: 70% corvina, 20% rondinella en 10% molinara. Van deze druiven wordt een fruitige en ...
Meer over deze wijn
Het verschil tussen de 'gewone' Ripasso en de Ripasso Superiore van Pagus Bisano is 6 maanden extra houtrijping. De normale Ripasso rijpt namelijk 12 maanden op hout en de Superiore 18 ...
Meer over deze wijn
Mooie klassieke stoffige bijna aardse neus. De roestbruine kleur doet ouderdom vermoeden en dat klopt! Alleen in de smaak overheerst nog steeds zijn jeugdigheid. Prachtig wat de Prugnolo ...
Meer over deze wijn
De Cave de Richemer heeft als slogan: 'your stopover between land and sea!'Tja wat moet je daar nog aan toevoegen als je deze bloedstollend goed gemaakte Sauvignon Blanc hebt gedronken? De ...
Meer over deze wijn
'Bloedstollend zuiver' schrijf ik in mijn eerste opwelling als ik de eerste slok neem. Wat een heerlijk sap is dit zeg. Dit zouden meer wijnboeren moeten doen. Gewoon een keer Chardonnay op ...
Meer over deze wijn
Voor de Languedoc eigenlijk een ongewone druivenmix. Ongelofelijk diep rode kleur veroorzaakt door de intense Petit Verdot druif. In de neus barst deze wijn van de rode besjes kruiden en ...
Meer over deze wijn